Bursa’nın İnegöl ilçesinde 32’incisi düzenlenen MODEF EXPO Fuarı’na yabancı akını sürüyor.

Fuar alanında bir açıklama yapan MODEF Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Fuarımız dün itibariyle başladı. Gayet güzel gelişmelerle karşı karşıyayız. Bugün de Ekonomi Bakanlığı, İhracatçılar Meclisi desteğiyle ikili görüşmeler yapılıyor. Gelen alım heyetlerini firmalarla buluşturarak görüşmelerini sağlıyoruz. Şuan farklı ülkelerden misafirlerimiz var. Fuar alanı çok hareketli. Açılış günü olmasına rağmen yaklaşık 500 yabancı, bin 600 iç piyasa ve 300 de biletli olmak üzere 2 bin 400 kişi fuarı ziyaret etti. İlk gün olmasına rağmen oldukça iyi rakamlar. Ben inanıyorum ki hedefimize ulaşmış olacağız. İnegöl’ün mobilyada, özellikle ihracata yönelik çıtasını bu fuar daha da yukarıya çekecek. Ekonomi Bakanlığı ve İhracatçılar Meclisi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış töreninde Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun İnegöl’ün yeni fuar alanının Bursa’da kurulmasıyla ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine Aktaş, “Ben dünkü konuşmalardan hiç rahatsız olmadım. Hangi konuda olursa olsun, kişileri dinlerim, ortalama bir fikir çıkarıp yol haritası belirlerim. Sayın valimiz fotoğrafın bütününe bakıyor doğrudur. Büyükşehir Belediye Başkanımız çok detaylı konuya girmedi ama bizim bu konuda kendisine destek talebimizin olduğunu da biliyor. Belki bu konuda fikri çok net değil. O anlamda biraz sessiz kalıyor olabilir. Ben asla rahatsız değilim. İnegöl’de mobilyacılarımız arasında bu konuda bir hayal kırıklığı oluşmuş. Bende asla bir hayal kırıklığı söz konusu değil. Ben idealleri doğrultusunda yaşayan bir adamım. İnegöl’ün ne yapmak istediğini, nereye doğru gitmek istediğini çok net bir şekilde biliyorum. Türkiye’de yıllardır fuarlar yapılıyor. İzmir fuarının, Ankara fuarının yaşı benim yaşımdan fazladır. İnegöl fuarı 1994’ten beri 20 yıllık bir fuar. 32’nci kez yapılan, yılda 2 kez düzenlenen bir fuar. Ama bütün Türkiye biliyor ki, Türkiye’nin birinci mobilya fuarı İstanbul, ikinci mobilya fuarı İnegöl. Aksini kimse iddia edebilir mi? Bunu iyi anlamak ve iyi idrak etmek lazım. Niye bu fuar İnegöl’de başarılı? Niye İzmir’deki, Ankara’daki fuar İnegöl’deki gibi başaralı değil. Bunu iyi anlamak lazım. Biz vakti zamanı geldiğinde ilgili yerlerde bunları tabii ki dile getiririz. Biz bugüne kadar hep birlikte İnegöl’le bu organizasyonları yaptık. Bunu asla kimse bir meydan okuma olarak algılamasın. Biz tabi ki şehrimizin ileri gelenlerin destek ve katkılarını önemsiyoruz, ama bizim İnegöl olarak hedeflerimiz, ideallerimiz var. İhracatımızı artırmak istiyoruz. Fuar olması gereken yerde olacaktır. Ve bunu da bütün çevreler kabul edecektir. Bizim kesinlikle bu noktada İnegöl olarak hedefimizden, idealimizden vazgeçmiş bir tavrımız yok. Zaten bizim hedef tarihimiz 2016 Kasım fuarıydı. Bugün itibariyle 2 yıl var. Dolayısıyla hedefimizden vazgeçmiş değiliz” şeklinde konuştu.

Başkan Aktaş daha sonra Tunus, Fas ve Irak’tan gelen ticaret ve sanayi odaları başkanlarının da bulunduğu 8 kişilik heyetle bir araya geldi.