Birleşik Metal-İşçileri Sendikası, 2014 yılı toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanmasının ardından metal kolunda eylemlere devam etme kararı aldı.

Birleşik Metal-İş Marmara bölge sorumlusu Aykan Ekici, Bursa’nın Mudanya ilçesinde kurulu Prysmian fabrikasında vardiya çıkışında basın açıklaması yaptı. Ekici, “İki karar arifesindeyiz. Ya sermayenin iki dudağı arasında kalıp , kuralsız ve güvencesiz çalışma düzenine gireceğiz ya da ortak taleplerimiz etrafında birleşip, her türlü bedeli ödemeye hazır olduğumuzu dosta düşmana göstererek, insanca çalışma mücadelesini zafere taşıyacağız” dedi.

Ekici, uyuşmazlığın sebebi olarak MESS’i göstererek, “Uyuşmazlığın sebebi,MESS’in kazanılmış haklarımızı ortadan kaldırmaya yönelik ve kimsenin inanmadığı resmi enflasyon oranında artış teklif etmesidir. Yapılan son görüşmede ise MESS sözleşme süresinin 2 yıldan 3 yıla uzatılmasını teklif etmiştir. Metal işçilerinin ihtiyacı, sözleşme süresinin uzatılması değil, her zaman diliminde enflasyon üzerinde ve ücret makasını aşamalı olarak kapatacak bir zam yöntemi uygulanmasıdır“ diye konuştu.

Ekici, yüzde 14’lük bir zamma karşı olduklarını, eylemlerin de bundan böyle işçilere bir hafta öncesinden duyurulmadan yapılacağını açıkladı.