Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, hayvancılığın zor bir sınavdan geçtiğini belirterek, "İthalat durmazsa, hayvancılık dibe vurur" dedi.

HAYVAN BAŞINA DESTEK
Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kuraklık nedeniyle ortaya çıkan yem sorunundan yetiştiricilerin etkilenmemesi için hayvan başına 300 liralık destek sözü verdiğini hatırlattı. Destek sözünün yerine getirilmesini istediklerini ifade eden Muğlu , Karaman'da  hayvancılığın can çekiştiğini bildirdi.


DESTEK İLAÇ OLACAK
Ziraat Odası Başkanı Muğlu; "Destek yardımı yetiştiriciye ilaç gibi gelecek. Yem darlığı yüzünden hayvanını satamazsa önümüzdeki yıl aldığı krediyi ödeyemeyecek. Önümüz; Kurban Bayramı. Çiftçimiz bitmek üzere. İthalat durmazsa, hayvancılık dibe vurur. Hayvancılık zor bir sene yaşıyor. İthal hayvanların gelmesi sıkıntı oluşturuyor. Hayvancılık sekteye uğrarsa toparlanması çok zor olacaktır. Ot ithal edilmeye başlandı. Otlarda rutubetli ve çürümüş. Bunları hayvanlara yedirirsek hasta olurlar. Otlar limana indiği zaman kontrol edilmeli. Ot, saman gelmesinin en büyük nedeni açığı kapatamıyoruz. Hayvan varlığı artıyor. İthalin durdurulması ve iç piyasada yerli üreticiler olması lazım."dedi.