ANKARA (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Başkanlar Toplantısı bildirisinde, "Koalisyon görüşmelerinde, masaya, samimiyetle ve sonuç almak amacıyla oturulmalıdır" ifadesi kullanıldı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, MÜSİAD Başkanlar Toplantısı Ankara'da yapıldı. MÜSİAD'ın şube başkanlarıyla gerçekleştirilen toplantıda, genel seçim sonuçları sonrası ortaya çıkan tablo ve yeni hükümetin kurulması çalışmaları değerlendirerek, iş dünyasının beklentileri ele alındı.

Toplantı sonrasında yayımlanan bildiride, siyasi partilere çağrıda bulunularak, kurulacak hükümetten, hak ve özgürlükler noktasındaki kazanımlardan ve ekonomik hedeflerden vazgeçmemesi istendi.

Koalisyon hükümetinin kimler arasında olacağı kadar, sağlıklı ve uzun soluklu devamı için koalisyon protokolünün detaylarının da önemli olduğu belirtilen bildiride, şunlar kaydedildi:

"Ekonomimiz, bu süreçten kısa vadede etkilenmeyecek kadar güçlüdür. Ancak, gündemimizde, siyasi partilerimizin koalisyonu varken, güneyimizde başka koalisyonlar kurulmaya çalışılıyor. Etrafımızda belirsizlikler çemberi var. Hükümet belirsizliğinden kurtularak, kasım ortasındaki bir erken seçim ve yıl sonuna sarkabilecek yeni hükümet hesaplarından, ilk planda uzak durmamız lazım. Koalisyon görüşmeleriyle ilgili de yapıcı olunmalıdır. Koalisyon görüşmelerinde, masaya, samimiyetle ve sonuç almak amacıyla oturulmalıdır. "

Sağlıklı bir hükümet kurmanın, istisnasız tüm parti liderlerinin öncelikli görev ve sorumluluğunda olduğu vurgulanan bildiride, "Siyasi partilerimiz, iktidar olmak için siyaset yaptığına göre, çözüm, siyasetin sorumluluğundadır. Şimdi milletimiz, siyasetten bunu bekliyor. Bu çabalara rağmen bir hükümet kurulamazsa, elbette yeni bir seçim yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Bildiride, MÜSİAD'ın geride bıraktığı 25 yılda çok önemli ve zor bir görevi yerine getirdiği ifade edilerek, "Gerektiğinde 'Hayır' demesini bildik, sonra da yanlışları söyledik. Doğru ve güzel yapılan her işin, arkasında durduk, teşekkür ettik. Geleceğe bıraktığımız değerlerimizin önemli bir parçasıdır, bu tavrımız. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Bu gözle bakınca, hamd olsun ki MÜSİAD'ın ne olduğu bellidir" değerlendirmesinde bulunuldu.