Anadolu’nun en köklü ve dinamik kenti Karaman, üretim hacmini artıracak nitelikli bir sıçramayla ihracatını katlamaya hazırlanıyor. Bugün düzenlenecek Karaman Serbest Bölge Çalıştayı ve Ekonomik Vizyon Toplantısı’nda, Karaman’a kurulacak Serbest Bölge ile ‘Gıda Vadisi’ ve ‘Marka Birliği’ konuları tartışmaya açılacak.
AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk’un fikir babası olduğu Karaman Serbest Bölge Çalıştayı ve Ekonomik Vizyon Toplantısı, Karaman Valiliği, Karaman Belediye Başkanlığı ve Mevlana Kalkınma Ajansı Başkanlığı’nın (MEVKA) işbirliğiyle hayata geçiriliyor. Karaman’ın ve Türkiye’nin ekonomisini etkileyecek önemli konu başlıklarının Türkiye’den ve yurtdışından başarılı örneklerle ele alınacağı çalıştay, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleştirilecek.
Karaman’ın alt yapı itibariyle kuvvetli olduğu gıda sektöründe hem üretim hacmini katlayacak, hem de nitelikli bir sıçrama gerçekleştirmesini sağlayacak adımlar ve yol haritasının belirleneceği çalıştay da ‘Karaman Serbest Bölgesi’ fikri, ‘Marka Birliği’ ve ‘Gıda Vadisi’ konu başlıkları Türkiye’den ve yurtdışından başarılı örneklerle ele alınacak. 
Karaman Milletvekili Sayın Recep Konuk, Karaman Valisi Sayın Murat Koca ve Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci’nin açılış konuşmalarıyla başlayacak toplantı, alanlarında uzman konuşmacıların yer alacağı iki oturum ile devam edecek. Serbest bölge sisteminin ve Karaman için alternatiflerin değerlendirileceği ilk oturumda, Serbest Bölgeler Genel Müdürü Uğur Öztürk sistemle ilgili genel bilgileri aktarırken Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi Yürürtme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler ile Mersin Serbest Müdürü Ebvar Mum uygulamadaki deneyimlerini paylaşacaklar. İkinci oturumda ise Eurosis Consulting İtalya Türkiye Ülke Müdürü Giuseppe Reggia küresel rekabette yeni trend ‘Marka Birlikleri’ni, IlBiologica İşbirliği Organizasyonu Pazarlama Başkanı Davide Pierloni İtalya’daki marka birliği başarı hikayesini ve Prof. Dr. Johan Wissema da gıda vadisi organizasyonun en başarılı örneklerden Hollanda Wageningen Gıda Vadisi’ni anlatacaklar.
Çalıştaydan çıkan sonuç, ayrıca raporlanacak ve Karaman ekonomisine yeni bir dinamizm katacak yol haritası belirlenecek.