Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün çıkarılan öndenekle Piri Reis İlokulunun okul ve derslik ihtiyacının ortadan kalkacağını söyledi.  Akgün açıklamasının devamında;


“İlimiz, Milli Eğitim Yatırımları açısından oldukça şanslı bir dönem geçirmektedir. Son 2 dönemdir Milli Eğitim Bakanımızın Karamanlı olması okul ihtiyaçlarının karşılanması açısında gösterdiğimiz çabanın karşılığını almaktayız. Şu anda ilimizde Sosyal Bilimler Lisesi, Turizm Meslek Lisesi, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2. Endüstri Meslek Lisesi gibi çok sayıda okulun inşaatı devam etmekte veya ihale hazırlıkları sürmektedir. Yakın gelecekte Karamanımız eğitim alt yapısı itibariyle Türkiye’nin önemli illerinden birisi olacaktır. Biz ilimizin Milli Eğitimde sürdürülebilir bir başarıyı yakalaması için gayret göstermekteyiz.

Bu amaçla ilimizde öğretim vermekte olan Piri Reis İlkokuluna 2. bir bina yapmak için birkaç yıldır süre gelen talebi, Karaman Milletvekilleri olarak Sayın Bakanımıza iletilmiştir.

Milli Eğitim Bakanımız 2012 yılının son günlerinde Piri Reis İlkokuluna yeni binasının yapılması için 4.5 Milyon TL ödenek göndermiştir. Okul ve derslik ihtiyacı açısından ödenek sıkıntısı kalmamıştır.

Gerek ödeneğin gönderilmesinde gerekse diğer okul yatırımlarının Karaman’a kazandırılmasında büyük emeği olan başta Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer Dinçer’e ve tüm yetkililere Karaman Milletvekilleri olarak teşekkür ediyor, Karamanımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.