Köy tavukçuluğu projesini başlatarak kırsal kesimde yaşayan çiftçilere yeni bir gelir kapısı açan Altınordu Ziraat Odası, bu kez koyunculuk projesini başlatıyor.

Köy tavukçuluğu projesi ile çiftçilere hibe destekli tavuk ve tavuk üretim tesisi kurmak konusunda önemli bir projeye imza atan Altınordu Ziraat Odası, bu kez yüzde 70 destekli ‘Fındık Altı Koyunculuk’ projesine imza atıyor. Proje aşamasında olan proje hakkında bilgi veren Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, çiftçilere yeni bir gelip kaynağı oluşturmak istediklerini söyledi. Köy tavukçuluğu projesi ile başvuran üreticilere yüzde 50 oranında destek vererek tavuk dağıttıklarını belirten Uğur Cörüt, kurulan çiftliklerde üretilen yumurtaları Ziraat Odası olarak satın alıp Altınordu markasıyla satışını yaptıklarını belirtti.

20 KOYUNUN 14’Ü DEVLETTEN

Bu projenin ardından bu kez ‘Fındık Altı Koyunculuk’ projesini başlattıklarını belirten Uğur Cörüt, bu proje ile kırsal kesimdeki insanların gelir kaynağını arttırmayı hedeflediklerini belirtti. Cörüt, “Bu proje ile 20 adet koyun alan bir çiftçinin 14 koyununun parası devlet tarafından karşılanacak. 6 adet koyun parasıyla 20 koyun parası ödemiş olacak.Ziraat Odası olarak koyunların bakımı için veterinerlik ve danışmanlık hizmetini ücretsiz vereceğiz. Ayrıca proje kapsamında vereceğimiz koyunların yemlerini de anlaşma yaptığımız fabrikalardan temin edip maliyetine çiftçilerimize temin edeceğiz. En önemlisi de koyunların kuzularını da alım garantisi olacak. Bu çalışma ile hem kırsal kesimden göçü önlemeyi hem de çiftçilere yeni bir gelir kapısı açmak istiyoruz” dedi.