Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişiklik nedeniyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a teşekkür etti.

Resmi Gazete’nin bugünkü nüshasında yayımlanarak yürürlüğe giren Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik yapan yönetmeliği değerlendiren Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Cahit Nakıboğlu, “Organize Sanayi Bölgeleri Rahat Bir Nefes Aldı” diyerek Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a tüm OSB’ler adına teşekkür ettiğini söyledi.

Nakıboğlu açıklamasında,” Geçtiğimiz günlerde Bakanımız Fikri Işık ile bir araya gelerek sanayicilerimizin sorunlarını belirtmiştik. Bakanımız sağ olsun öncelikle OSB’lerdeki sanayicileri için çok önemli olan bu konuyu öncelikle değerlendireceklerini bizlere ilettiler. Bugün de Resmi Gazetede yayımlanarak OSB’lerde yapılaşma oranlarını belirleyen ve 0,55 olan TAKS (Taban Alanı Katsayısı) 0,70’e yükseltildi. Bakanımız Fikri Işık’ın büyük gayreti ve desteği ile OSB’ler rahat bir nefes aldı. Buradan Sayın Bakanıma ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına Türkiye’de ki tüm sanayiciler adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yapılan değişiklikle ilgili bilgi veren Nakıboğlu, söz konusu değişiklikle bu güne kadar kendilerine tahsis edilen sanayi parsellerinin azami yüzde 55’ine tesis kurabilen yatırımcıların, bu günden itibaren taban alanı olarak parselin yüzde 70’ini kullanabileceklerini belirtti.

Türkiye’nin her alanda olduğu gibi sanayide de hızla büyüdüğünü belirten Başkan Nakıboğlu, bu kararın daha çok üretim, daha çok istihdam ve daha çok ihracata her zamankinden daha fazla ihtiyacı olan ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Karar sayesinde OSB alanlarının azami verimlilikte kullanılacağını, OSB’lerin cazibesini arttıracağını ve 2023 ekonomik hedeflerin gerçekleşmesine önemli katkıda bulunacağını belirten Nakıboğlu, amaçlarının devlet ve millet işbirliğini daha da geliştirerek ülkenin ve dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisine yükseltmek olduğunu belirtti.