Saray Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ, Ramazan Bayramı’nın yaz aylarına denk gelmesi ile birlikte tüketicinin daha çok şeker ve şekerli ürünleri tercih ettiğini kaydetti.
Sami Özdağ, çikolata ve şeker alırken tüketicileri marka bilinirliliği ve güvenirliliği oluşmuş ürünleri almaları konusunda da tavsiyede bulundu. 

Gıda sektörünün önde gelen markalarından Saray Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ, çikolata ve şeker alırken tüketicilerin marka bilinirliliği ve güvenirliliği oluşmuş ürünleri tercih etmeleri için öneride bulundu. Ramazan Bayramı'nın yaz aylarına denk gelmesi ile birlikte tüketicinin tercihinin de değiştiğini söyleyen Özdağ, çikolata çabuk eriyen bir ürün olduğu için sıcaklıkların arttığı bayram döneminde tüketicinin daha çok şeker ve şekerli ürünlere yöneldiğini kaydetti. 

Saray olarak bayramdan yaklaşık üç ay öncesinde yoğun bir çalışma temposuna girdiklerini söyleyen Sami Özdağ, "Bayramlar bizim için ayrıca önem taşıyan ve farklılıklarımızı tüketicilerimize ürün lezzetlerimizle sunma fırsatları olarak gördüğümüz satış dönemleridir" dedi. Bu yıl klasik marka ile özdeşleşmiş çikolata ve dökme ürünlerin dışında şeker çeşitlerinden oluşan ve Saray'ı en iyi anlatan bir portföy oluşturduklarını dile getiren Özdağ, yeni ürünlerinin dışında mevcut ürünlerini de bayram için özel olarak tüketicilere sunacaklarını kaydetti.
Bayram döneminde üretim kapasitelerinin yüzde 50 arttığına işaret eden Özdağ, "Artan satış oranı aynı zamanda ihracat yaptığımız ülkelerdeki satışlara da yansımaktadır" dedi. 

Tüketicilerin marka bilinirliği ve güvenirliliği oluşmamış ürünleri tüketmemeleri gerektiğini söyleyen Özdağ, "Gıda, sağlık açısından çok önemli bir tüketim maddesi. Tüketicilerin güven kazanmış ürünleri, markaları ve paketli ürünleri tercih etmesini öneriyoruz" dedi. Gerçek çikolatanın gerçek kakao yağından yapıldığını söyleyen Sami Özdağ, iyi bir çikolatan nasıl anlaşılır sorusunu "Gerçek çikolata parlaktır, kırılgandır, iyi şartlarda korunduğu takdirde uzun ömürlüdür" diyerek cevapladı.