Karadeniz’deki hamsilerin Rusya taraflarına kaçması üzerine Marmara Denizi’nde yakalanan hamsinin kilosu 10 TL’den 15 TL’ye çıktı.

Hava muhalefeti sebebiyle hamsi sürüleri pek görülmez olunca fiyatlar fırladı. Bandırma Balık Hali’nde hamsinin kilosu 15 TL’den satılmaya başladı. Hamsinin Rusya civarına kaçtığını söyleyen balıkçılar, çinakopa olan ilginin arttığını belirtti.

Diğer balık çeşitlerinde önemli bir fiyat artışı görülmezken, somon, kalkan ve çinakop balıklarının bolluğu dikkati çekti. Karadeniz’de de hamsi olmadığını söyleyen Bandırmalı balıkçı Metin Çokgezenler, “Hamsi Rusya’ya kaçtı. Denizlerimiz biraz sıcak, hamsi soğuk denizleri sever. Bu yüzden fiyatlar yükseldi. Karadeniz’de yok. Şu anda hamsi sadece Marmara Denizi’nde var. Kasası 180-190 TL arasında ve kilosu da 15 TL’den alıcı buluyor. Pahalı olduğu için rağbet görmüyor. Çinakop da 15 TL olduğu için herkes hamsi yerine çinakop alıyor” dedi.

Yaklaşık bir ay önce bolluk yaşandığı günlerde hamsinin fiyatı 5 TL’ye kadar düşmüştü. Normal boyda olan alabalığın 3 tanesi ise 10 TL’den satılıyor.