Profil A.Ş.’nin aftermarket pazarına PRS markasıyla sunduğu ürünlere ilgi her geçen gün artıyor. Profil A.Ş, PRS markalı ürünlerini 2014 yılının ilk 10 ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, yüzde 300 daha fazla ihraç etti.

Otomotiv Yan Sanayii’nde yarım asırdır çok sayıda markaya parça ve yedek parça üreten Profil A.Ş, PRS (Profil Rot Sanayii) markasıyla 2011 yılında girdiği aftermarket (yenileme) pazarında da iddialı hale geldi. Profil A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Emre Yemenici, PRS markalı aftermarket ürünleriyle, 2014 yılında çok başarılı bir ihracat performansı sergilediklerini söyledi. Yemenici, bu yılın ilk 10 ayında, geçen yılın ilk 10 ayına göre yüzde 300 daha fazla ihracat yaptıklarını belirtti.

Profil A.Ş. olarak yarım asrı geçen bir süreden beri ünlü otomotiv markalarına doğrudan üretim yaptıklarını vurgulayan Emre Yemenici, “2011 yılında aftermarket pazarına iddialı bir giriş yaptık. PRS markasıyla, binek ve hafif ticari araçlar için salıncak kolu, rotil, rot başı, rot mili, Z- rot üretmeye başladık” dedi.

PRS ürünlerinde kaliteden hiçbir şekilde taviz vermediklerini vurgulayan Yemenici, “Bu ürünleri araçlarında kullananların güvenliği bizim için çok önemlidir. Bu yüzden çok titiz kalite kontrolleri yapıyoruz. Ürünlerimiz satışa sunmadan önce çok sayıda güvenlik testinden geçiriyoruz” diye konuştu.

Aftermarket pazarında çok güçlü markalar olduğunu vurgulayan Emre Yemenici, pazara girerken bunu bildikleri için uzun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini de belirtti. PRS’yi iç piyasanın yanı sıra dünya pazarlarına da sunduklarını söyleyen Yemenici, “Müşterilerimiz ürün kalitemizden çok memnun kalıyorlar. Biz tüm ürünleri kendi tesislerimizde imal ediyoruz. Şu anda 21 farklı marka için 2 bin dolayında parçayı imal ediyoruz. Yakında yeni ürünlerimizi de pazara sunacağız” dedi.