AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İTSO’nun aralık ayı meclis toplantısından sonra odanın organ üyelerine hitap etti. Milletvekili Şahin, 2 gün önce kabul edilen Türkiye’nin 2015 bütçesi hakkında bilgi verdiği toplantıda, İnegöl’e yapılacak yeni gümrük alanı için kaynağın hazır olduğunu belirterek, uygun arsa bulunmasını beklediklerini söyledi.

TBMM plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) aralık ayı meclis toplantısının ardından odanın organlarında görev yapan üyelere hitap etti. Toplantıda açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, Milletvekili Hüseyin Şahin’in geçmişte odalarında meclis üyesi olarak görev yaptığını hatırlattı. Anıl, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olan Milletvekili Hüseyin Şahin’den 2 gün önce kabul edilen bütçenin ayrıntılarını dinleyeceklerini, genel ekonomik gelişmeler hakkında bilgi alacaklarını söyledi.

Metin Anıl, 2014 yılında Ortadoğu’daki siyasi çalkantıların Türkiye ekonomisine olumsuz yansımaları olduğunu, bundan özellikle İnegöl mobilya sektörünün olumsuz etkilendiğini belirterek, “Şimdi de dünyadaki enerji fiyatlarının düşmesiyle Rusya’da başlayan krizin korkusunu yaşıyoruz. İş dünyası olarak, bölgemizdeki ülkelerde bir an önce hem siyasi hemde ekonomik istikrar sağlanmasını arzu ediyoruz” dedi.

Milletvekili Hüseyin Şahin, uzun yıllar meclis üyeliği yaptığı İTSO’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek sözlerine başladı. Şahin, 2 gün önce kabul edilen 2015 yılı genel bütçesinin 473 milyar lira olduğunu söyledi. Şahin, 2002 yılı Kasım ayında iktidara geldiklerinde 88 milyar liralık bir bütçe devraldıklarını, 2003 yılı için 121 milyar liralık bütçe hazırladıklarını belirterek, “Bu bütçenin, vergi gelirlerinin yüzde ortalama 70’i ve toplam gelirlerinin de yüzde 46’sı faize gidiyordu. Bütçeden yatırıma ayrılan pay sadece 10 milyar liraydı. Biz ise 2014 yılında sadece zirai desteklemelere bütçeden 13 milyar lira ayırdık. Biz iktidara gelmeden önce gazete manşetleriyle ekonomi allak bullak ediliyordu. Çünkü ülke koalisyonlarla yönetiliyordu ve siyasi istikrar yoktu. AK Parti ile gelen siyasi istikrar içte ve dışta güven ortamını sağladı” dedi.

Türkiye’de 1991’de Yurt içi Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’nın (GSYH) 153 Milyar dolar, lilli gelirin de 2 bin 700 dolar olduğunu, 2002’de GSYH’nin 180 milyar dolara, milli gelirin de 3 bin 500 dolara çıktığını söyleyen Şahin, “O yıllarda dünyanın ikinci büyük şirketi yılda 180 milyar ciro yapıyordu. Birinci şirket de yılda 450 milyar ciroya sahipti. Yani Türkiye’nin GSYH’si dünyanın ikinci büyük şirketinin yıllık cirosu kadar, en büyük şirketinin şirketin 3’te biri kadardı” dedi.

AK Parti’nin ekonomiyi yönetmeye başladığı 2003 yılı ile 2013 arasındaki 10 yılı da kıyaslayan Milletvekili Şahin, 2013’te GSYH’nin 820 Milyar dolara, milli gelirin 10 bin 800 dolara yükseldiğini, satın alma gücü paritesine göre 18 bin dolara çıktığını ifade ederek, “Bugün için dünyanın en büyük şirketi yılda 480 milyar dolar ciro yapıyor. İşte AK Parti iktidarının ülkemize kazandırdıklarının rakamsam ifadeleri bunlardır. Yapılan yatırımları da hep birlikte görüyoruz” diye konuştu.

“15 YILLIK PLAN YAPTIK”

Milletvekili Şahin, Türkiye’nin geçmişte 5’er yıllık planlar yaptığını, AK Parti’nin ise 15 yıllık bir plan hazırlayıp Türkiye’nin önüne 2023 hedeflerini koyduğunu kaydederek, “Bu hedef, 2 triyon dolar GSYH ve 25 bin dolar milli gelirdir. İşte bu hedefe sizlerle birlikte koşacağız. Sizler yatırım yapacak, üreteceksiniz ve dünya pazarlarında bunları satacaksınız. Biz de önünüzdeki engelleri kaldıracağız” diye konuştu.

“GÜMRÜK İÇİN ARSA BULUN”

Şahin, İnegöl’e kazandırdıkları gümrük ile ilçenin ihracatında artış olduğunu mevcut yerin talebi karşılamakta yetersiz kaldığını anlatarak, “Bu konunda kaynağımız çoktan hazır. Bu iş için uygun bir arsa bulduğunuz takdirde hemen süreci başlatacağız” dedi.

İTSO Başkanı Metin Anıl da, İnegöl’e sürekli artan ihtiyacı karşılayacak büyüklükte uygun bir arsa bulmak için gerekenleri yapacaklarını ve hızla sonuçlandıracaklarını söyledi.