PTT Karacabey Müdürlüğü, kendilerini PTT görevlisi olarak tanıtarak kargo ya da APS gibi gönderileri sahte belgelerle para karşılığında hanelere bırakan kişilere karşı vatandaşları uyardı.

PTT Karacabey Müdürü Turcan Dursun, ilçedeki kargo dağıtımının Emrah Yılmaz isimli görevli tarafından yapıldığını belirterek, “PTT adı altında sahte belgelerle kargo dolandırıcılığı yapmak isteyenlere karşı halkımız dikkatli olsun. Vatandaşlarımız, kurumumuzun kargo görevlisi Emrah Yılmaz dışında kimseden bir şey alarak para vermesin” dedi.

Bilhassa bu tür dolandırıcılıkların büyükşehirlerde yaşandığını, ancak Karacabeylilerin de dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Dursun, “Son zamanlarda büyükşehirlerde kendisini PTT görevlisi olarak tanıtan bazı kişilerin birtakım dolandırıcılık eylemleriyle vatandaşlarımızdan haksız gelir elde ettikleri tespit edilmiştir. Kurumumuzla hiçbir alakası olmayan söz konusu şahısların, vatandaşlarımıza, evlerine giderek veya telefonla ulaşarak kendilerini PTT görevlisi olarak tanıttıkları ve sözde kuruluşumuz adına getirdikleri gönderileri (kargo, AKP gibi) sahte alındı belgesi düzenleyerek para karşılığında teslim ettikleri anlaşılmıştır.” dedi.

Vatandaşların PTT ile ilgili kendileri adına gelen kargo belgelerini kontrol etmelerini isteyen Müdür Dursun, “Şirketimizle ilgisi olmadığı halde kendisini PTT görevlisi olarak tanıtıp adreslere gelen ve belli bir ücret karşılığında sözde ödeme şartı bedelli PTT gönderisini teslim etmek isteyen dolandırıcılara karşı vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını istiyoruz. Halkımızın sözde kargoyu getiren kişinin kendisini PTT personeli olarak tanıtması halinde PTT kimliğini istemeleri, talep ettikleri bir gönderi olup olmadığını paket üzerindeki belgeden kontrol etmelerini ve şüpheli durumlarda gönderiyi teslim almayarak Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ya da kurumumuza müracaat etmelerini istiyoruz. PTT bünyesinde kargo dağıtımına bakan personelimizin ismi Emrah Yılmaz’dır” şeklinde konuştu.