Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Samsun İl Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Samsun İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (SAMİF 2014)” Cumhuriyet Meydanı’nda açıldı.

Fuarın açılışını Samsun Valisi İbrahim Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya ve İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan yaptı. Açılışın ardından Vali Şahin ve beraberindekiler stantları tek tek gezerek bilgi aldılar.

Samsun’a açılan fuar hakkında bilgi veren İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, “Bugün burada düzenlediğimiz fuarımız Samsun açısından üçüncü istihdam ve insan kaynakları fuarı. Fuarımızla özellikle İŞKUR İl Müdürlüğümüzün kontrolünde yürüyen bir fuardır. Genel Müdürlük olarak bu tür fuarların gerçekleştirilmesi noktasında İl Müdürlüklerimizi görevlendirmiş durumdayız. Fuarımızın amacı sadece Türkiye’nin değil, istihdamla mücadele ve istihdamı başarabilme hadisesi tüm dünyanın en önemli meselesidir. Bu yönüyle baktığımız Türkiye’de son dönemde özellikle İŞKUR’un öncülüğünde büyük bir mesafe kat ettiğimiz ortadadır. Ama Türkiye’nin çok daha büyük hedefleri var. Bu hedefleri gerçekleştirebilmek için özellikle işverenimiz ile iş arayanımızın, toplumun tüm katmanlarının birlikte bu noktada el birliği yapma zarureti söz konusudur. Biz yılın her günü gerek işverenimize gerekse işçimize ulaşmaya çalışıyoruz. Bu fuar tüm illerimizde bir bayram festivali havasında fuara katılan katılımcı firmalarımız ile bizzat kendileri burada müracaatlar alarak arzu ettikleri nitelikte eleman bulmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Bu yönüyle özellikle işsizlikten yakınırken, diğer taraftan da işverenlerimiz aradığı vasıfta işçi bulamamanın zorluğunu çekiyor. Bu yönüyle baktığımız zaman ihtiyaçlarımızı, taleplerimizi, yapmamız gerekenlerin gündeme gelmesi anlamında büyük önem arz etmektedir. Bu fuar Samsun’da üçüncü kez düzenleniyor. Ülkemiz ve ilimiz adına güzel neticelere vesile olacaktır” dedi.

İki gün açık kalacak fuara 55 firma katıldı.