KAYSERİ (AA) - Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, asgari ücretin oldu bittiye getirilerek belirlenmesini istemediklerini ifade ederek, "Asgari ücrette bin 300 liradan dönüş yok deniyor ama bizim de sanayiciler olarak bu ücret üzerinden vergi indirimi beklentimiz var. Bunun karşılanması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Kısa bir süre önce göreve gelen Nursaçan, Organize Sanayi Bölgesi'nde yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı toplantıda, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Gündemdeki konuları da değerlendiren Nursaçan, asgari ücretin siyasi partiler tarafından seçim propagandası olarak kullanıldığını ifade ederek, devletin işveren ve sanayicileri de dikkate alan bir politika izleyeceğine inandıklarını söyledi.

İşveren ile işçilerin et ve tırnak gibi birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunu dile getiren Nursaçan, şunları kaydetti:

"Biz işçi kelimesinden de rahatsız oluyoruz. Onlar bizim çalışanımız, canımız ciğerimiz. Alın terini helal rızık kazanmak için kullanan herkesin elinden öperiz. Çalışanımız için her şeyin en iyisini isteriz. Ama bugün sanayiciyi de kimse ihmal edemez. Asgari ücrette bin 300 liradan dönüş yok deniyor ama bizim de sanayiciler olarak bu ücret üzerinden vergi indirimi beklentimiz var. Bunun karşılanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu bizim şu an için olmazsa olmazımız konular arasında. Bizim sesimizi de duymaları gerekir. Oldu bittiye getirilen asgari ücret çalışmasını istemeyiz. Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi'nin Hazineden bütçe ayrılacağını söylemesi bizi umutlandırdı ve sevindirdi."

Nursaçan, 1 Ocak'ta toplanacak asgari ücret komisyonunda işveren tarafının da bu işin artısını eksisini söylemesini beklediklerini belirterek, OSB'lerde 1 milyon 650 bin çalışan olduğunu, bu rakamı da kimsenin yabana atmaması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin ihracat olmadan kalkınamayacağına işaret eden Nursaçan, bunun için de sanayiciye, işverene sahip çıkılması, beklentilerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Nursaçan, toplantıda özellikle 2016 yılında faaliyete geçirmeyi düşündükleri projeler hakkında da bilgi verdi.