2. Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti’nin toplantısında konuşan Şanlıurfa Valis İzzettin Küçük, sanayileşme konusunda Şanlıurfa’nın yakaladığı tarihi fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

2. Organize sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük başkanlığında toplandı. Toplantıya Vali Yardımcıları Aylin Kırcı Duman ve Uğur Sezer, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Oktay Yaşar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Şanlıurfa Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Fethi Baytekin ve müteşebbis heyeti üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Küçük, sanayileşme konusunda Şanlıurfa’nın tarihi fırsat yakaladığını söyledi. Bı fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Küçük, “Hızlı ve kararlı olmalıyız. Yakalanan bu tarihi fırsatı çok iyi değerlendirerek yatırımcının önünü açmalıyız. Sırada bekleyen müracaatlar hayata geçirilince Şanlıurfa’nın istihdam konusunda sıkıntısı kalmayacaktır” dedi.

Özellikle yer tahsisi yapılmasına karşın henüz inşaat ruhsatı almamış olan yatırımcıların bir an önce harekete geçmesini isteyen Küçük, inşa çalışmalarının bitirilip üretime geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Toplantıda, özel mülkiyete ait olan taşınmazların satın alınması, OSB’deki personel hareketleri ile yol ve çevre düzenlemesi konuları da görüşüldü.