Kirişçi Mahallesi Belediye İş Hanı arkası Ban Asya’nın bulunduğu caddenin altında düzenlenen Saray Çırağan Halıları satış mağazasının açılışına; Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Ak Patrti İl Başkanı Kerim Dereli, CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul, KTSO Başkanı Mustafa Toktay, sivil toplum örgütlerinin bazı temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.


Karaman’da ekonomide güzel günler yaşanıldığına dikkat çeken Milletvekili Akgün, son günlerde yapılan açılışların ardı ardı ile mutluluk duyduklarını belirterek işetmecilere bol kazançlar dileyerek tebrik etti.


Yapılan konuşma ve okunan duanın ardından işyeri kurdelesi kesilerek davetliler mağazanın için gezdi. Tozları Hapsedip Havayı Temizleyen Halı çeşitleri Karaman’da Saray Çırağan satış mağazasında ilk günden ilgi gördü. Bayanların özellikle açılış sonrası ilgiyle incelediği bu halıların, toz ve partiküller, dokuma katmanları sayesinde halı içinde tutularak sağlığa zaralı parçacıklar rüzgar veya hareketle bile havaya karışmadığı öğrenildi.


Genç işletmecili Mehmet Yapar, Türkiye’de yaygın olan bu hizmeti Karaman’a halkı ile buluşturmaktan son derece mutluluk duyduklarını ifade etti.