ESKİŞEHİR (AA) - Sarar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından ekonomide adeta güneş açtığını söyledi.

Anadolu Ajansı (AA) Eskişehir Bürosu'nu ziyaret eden Sarar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin geçen hafta sonu genel seçim geçirdiğini anımsattı.

Seçimin ardından ekonomide önemli gelişmelerin yaşandığını ifade eden Sarar, şöyle konuştu:

"Seçimin ardından ekonomide adeta güneş açtı. Dolar, avro ve faizler inmeye başladı. Türkiye'nin ufku açıldı. Seçim öncesinde döviz yükseldi, memlekette bir huzursuzluk vardı. Millet bunu gördü ve sandıkta oyunu verdi. Devletimize ve milletimizi güveniyoruz. Milletimiz ve sanayicimiz birlik, beraberlik istiyor. İyi günler bizi bekliyor. Türkiye'de huzur olursa, herkes bize güvenir. Seçim öncesindeki güvensizlik ortamında Türkiye'ye yatırım yapacak iş adamları, gelişlerini iptal etti. Bundan sonra güveni, birlik ve beraberliği sağladık. Her şey çok daha güzel olacak."

Sarar, Türkiye'ye daha çok hizmet edip, ihracat yapmak istediklerine değinerek, "Memleketimize daha çok döviz getirmek istiyoruz. Türk markalarını yurtdışında daha çok tanıtacağız. 'Made in Turkey' imzasıyla yurtdışına daha çok mal satacağız" diye konuştu.

- Sarar, ayın fotoğrafını oyladı 

Sarar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sarar, Anadolu Ajansı'nın geleneksel "Ayın Fotoğrafı" oylamasına da katıldı. 

Sarar, "Haber" kategorisinde foto muhabiri Ali Atmaca'nın çektiği "Umut yolcularına 'nefes' oluyorlar" başlıklı fotoğrafına oy kullandı.