Sosyal Güvenlik Kurumu Haftası kutlamaları başlıyor. Kutlama programı öncesi SGK İL Müdürlüğü basın mensupları ile kahvaltıda bir ataya geldi. Demosan’da düzenlenen toplantıya, SGK İl Müdürü Hüseyin Akdere ile, SGK Şube Müdürleri de hazır bulundu.
    Kahvaltı öncesi bir konuşma yapan SGK Karaman İl Müdürü Hüseyin Akdere;
    “Sosyal güvenlik bilincinin oluşmasını sağlamak, sosyal kimliğinin oluşturulması, kurumumuzun paydaşlarına tanıtılması, kamuoyunda kurum adına olumlu imaj geliştirmek amacıyla he yıl Mayıs ayının 2. Haftası “Sosyal Güvenlik Haftası” olarak kutlanmaktadır.
    Bu yıl 13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlayacağımız Sosyal Güvenlik Haftasının ilimiz, ülkemiz ve tüm insanlarımız için hayırlı olmasını temenni ederim.”dedi.
    ESNAF ZİYARETLERİ
SGK İl Müdürü Hüseyin Akdere kutlamalarına ilişkin;
    “Kutlamalarda, Alışveriş Merkezlerinde sosyal güvenlik strantları açılarak vatandaşın bilinçlendirilmesi sağlanacak.
    SGK’ye en yüksek ve zamanında prim ödeyen 10 kişi yerlerinde ziyaret edilerek plaketler takdim edilecek.
Sosyal etkinliklerde afişler asılarak sosyal güvenceye dikkat çekilecek.  SGK Müdürlüğü, Anıt Partk’ta çelenk sunacak. Valilik, Garnizon ve Belediye Başkanlığı ziyaret edilecek. Esnaflarımızı gezeceğiz. Onların derdini dinleyeceğiz.”dedi. Akdere, daha sonra Bakanlığın Sosyal Güvemnlik Eğitimleri kapsamında “Güven ile Sağlıklı Emeklilik” adı altında eğitim cd’leri ile ülke genelinde tanıtım kitapçıkları hazırlatarak bunlarında vatandaşın bilinçlendirmeye yönelik olduğunu söyledi.