Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile İslam Ülkeleri İstatistik Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) arasında İslam İşbirliği Teşkilatına üye 57 ülkede eğitim ve kapasite geliştirme faaliyetleri gerçekleştirilmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

SGK Erdoğan Özen Konferans Salonu’nda düzenlenen imza töreninde konuşan SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, SGK’nın deneyimleri gururla paylaşılan bir kurum haline geldiğini vurgulayarak 2013’te 25 farklı ülkeden 344, bu yıl başından itibaren 24 farklı ülkeden 225 yabancı konuğu ağırladıklarını kaydetti.

İlhan, uluslararası alandaki çalışmalarının devam edeceğini ifade ederek önümüzdeki dönemde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) yanında Meksika, Malta ve Finlandiya’nın sosyal güvenlik kurumlarıyla işbirliği yapacaklarını bildirdi.

SESRIC ile son derece önemli bir protokole imza atacaklarını kaydeden İlhan, sosyal güvenlik alanında, konusunda uzman sosyal güvenlik kurumu personel tarafından verilecek eğitimlerin, kültürel paylaşımlar ve bilgi alışverişiyle uzmanların sürekli iletişim halinde kalmasına ve yenilikçi yaklaşımların filizlenmesine katkı sağlayacağını belirtti.

SESRIC Genel Direktörü Savaş Alpay da sosyal güvenlik kurumlarının gençler için yapacağı uygulamaların önemli olduğunu kaydederek Merkezlerinin iş sağlığı ve güvenliği alanından istihdama kadar birçok kurumla işbirliği yoluna gittiğini açıkladı. Yapılan konuşmaların ardından SGK Başkanı İlhan ile SESRIC Genel Direktörü Alpay, işbirliği protokolü imzaladı.