Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, “Ülkemizde son yıllarda yaşanan gelişmeler bir boşluğu daha ortaya koydu. O da adli girişim standartlarının bulunmayışıdır” dedi.

TSE ve Kamu Siber Güvenlik Derneği işbirliği ile TSE Genel Kurul Salonu’nda Siber Güvenlik Platformu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan TSE Başkanı Hulusi Şentürk, “Siber güvenlik alanında geldiğimiz nokta henüz istediğimiz bir nokta değil. Halen ciddi anlamda bir başıboşluk var. Bu alanda henüz uzlaşı sağlanmış standartlarımız bulunmuyor. Ülkemizde son yıllarda yaşanan gelişmeler bir boşluğu daha ortaya koydu. O da adli girişim standartlarının bulunmayışıdır. Her ne kadar ülkemizde kısmen akreditasyon kapsamında adli girişim laboratuvarları varsa da bunlar standartlar ve kriterler üzerinden faaliyet göstermiyorlar. Oysa özellikle hukuki süreç gibi asla ve asla hata kaldırmayacak bir süreçte böylesine eksik standartlarla faaliyet göstermesi doğru değil. O yüzden TSE olarak biz bilişim laboratuvarları alanında gerek bilirkişilerin ve uzmanların, gerek kullanılacak yazımların, donanımların standartları ile ilgili de bir faaliyet yürütüyoruz” diye konuştu.

TSE olarak hukuki süreçlere destek vermek amacıyla bilişim suçları ile ilgili laboratuvar kurma hevesleri olduğunu kaydeden Şentürk, “TSE olarak biz siber güvenlik alanı başta olmak üzere ışın teknolojilerinin her alanında üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Sınırı dahi belli olmayan bir alanda hizmet vermeye çalışıyoruz. Bunun tek bir açıklaması vardır, ne yaparsak yapalım yeterli değil. Burada eksikliği karşılayabilmenin tek yolu işbirliği yapmaktır” dedi.