Karadenizli balıkçılar, kar yağışının olmamasından dolayı hamsinin bölgeyi erken terk etmeye başladığını söyledi.

Samsun’da bir haftadır balıkçılar açıldıkları Karadeniz sularında hamsi avlayamadı. Bu sabah kasalarında hamsiyle karaya dönen balıkçıların yüzü güldü. Balıkçıların tezgahlarında yerini alan hamsi 1 hafta önce 5 liradan satılırken, bu sabah az da olsa çıkan hamsi 8 liradan vatandaşa sunuldu.

Hamsi sezonunun sonuna yaklaşıldığını söyleyen balıkçı Ercan Kutbay, “Şu anda hamsi zayıf. Bundan sonra da hamsi pek çıkmaz. Hamsinin sonu diyebiliriz. İnsanlarımızın ‘kar suyu kaçtı kulağına’ demesi artık mazide kaldı. Çünkü kar yok, havalar da sıcak gidiyor. O yüzden hamsimiz maalesef Karadeniz’i terk etmeye başladı. Geçen haftadan buyana 7 gün içerisinde ilk defa hamsi çıktı. Geçen hafta 5 liraydı, şimdi ise 8 lira. Bundan sonra da artık 10 lira, 15 lira arasında seyreder. Balık fiyatlarımız mezgit 15 lira, istavrit 10 lira, sargan 10 lira, barbun 25 lira, levrek 15 lira, çubra 15 lira ve çinakop 20 lira satışımız var” dedi.

Hamsinin bitmek üzerinde olduğunu belirten balıkçı Sezgin Kocaman ise “Hamsi bitmek üzere. Hamsi Gürcistan tarafına geçti. Yılbaşından sonra inşallah yeni yılda hamsi Gürcistan tarafından gelecek diye umuyoruz” diye konuştu.