ANKARA (AA) - Ankara-Sivas Hızlı Tren hattının Sivas bölümündeki güzergah değişikliği nedeniyle Kızılırmak üzerine yapılan hızlı tren köprüsünün atıl kalacağı iddialarıyla ilgili, "köprünün kamuya hizmet amacıyla karayolu köprüsü olarak kullanılacağı, dolayısıyla atıl kalacak herhangi bir imalatın söz konusu olmadığı" bildirildi. 

TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı internet sitelerinde "Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının güzergah değişimi ve köprü ayaklarının boşta kaldığına" ilişkin haberler yayımlandığı hatırlatıldı.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Demiryolu ve Sivas-Erzincan Hızlı Tren projelerinin TCDD ve yerel yönetimler işbirliğinde sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sivas-Erzincan Hızlı Tren Projesi kapsamında hızlı trenin şehir merkezinden geçişi sırasında; Kızılırmak sahil projesinin hayata geçirilebilmesi ve şehrin güneye doğru gelişimini sağlamak amacıyla, ÇED raporu doğrultusunda, Sivas Belediye Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleri ve ortak mutabakatımızla Sivas-Erzincan Hızlı Tren hattının Sivas şehir geçişinin, Kızılırmak'ın güneyinden yapılması, dolayısıyla Sivas YHT Garı'nın da Kızılırmak'ın güneyinde inşa edilmesi kararlaştırılmıştır.

Söz konusu köprü yine kamuya hizmet amacıyla karayolu köprüsü olarak kullanılacaktır. Dolayısıyla haberde belirtilen şekilde herhangi bir zarar olmadığı gibi atıl olarak kalacak herhangi bir imalat söz konusu değildir."