Geçtiğimiz haftalarda, Ermenek’in Balkusan Köyündeki yayla arazileri için sitemize taşıdığımız “Köylülere arazi bedeli şoku” başlıklı haberin ardından Bakan Elvan’ın çözüme yönelik girişimlerde bulunduğu öğrenildi.
Balkusan köyündeki tapularla ilgili sorunlara yönelik Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan’ın konu üzerinde hassasiyetle durduğu ve tapularındaki sorunun çözümü için TBMM’de kanun teklifine kadar çözüm yolunun açık olduğu bilgi denildi.
Güneyyurt Belediye Başkanı Celil Yağız, Balkusan ve Güneyyurt Yayla Tapularıyla İlgili çözüm arayışlarına girdiklerini açıkladı.
Bölgede vatandaşın mağdur olması adına bir çözüme yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydeden  Güneyyurt Belediye Başkanı Yağız yaptığı açıklamada;
“Sayın Bakanımız Lütfi Elvan yayla tapularımızla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Güneyyurt Belediye Başkanı Celil Yağız Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Vakıflar Genel Müdürlüğü nezdinde çalışmaların devam ettiğini konunun üzerinde Sayın Bakanımızın hassasiyetle durduğunu vatandaşlarımızı memnun edecek bir çalışma yapıldığını ifade ettiler. Bakanımızla son yaptığım görüşmede: Gerekirse TBMM’de kanun çıkararak yıllardır sürüncemede olan kanunu çözeceğini bir kez daha ifade etmiştir.” dedi.
Bu arada, Celil Yağız; 24 Şubat 2014 Pazartesi günü sorunun çözümü için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Lütfi Elvan ile Vakıflar Genel Müdürü ile görüşeceklerini ve sorunun en kısa zamanda çözüleceği açıklamasında bulundu.