Sami Özdağ tüm dünyada her gün 8 milyon Saray markalı ürün tüketimini sağladıklarını belirterek; “Yurtdışında büyüme sürecini hızlandırmak için aralarında İsviçre, Belçika ve Fransa’nın bulunduğu Avrupa ülkelerinde marka satın almak için görüşmeler yürütüyoruz” dedi.

SARAY Holding Başkanı Sami Özdağ, Yurtdışında büyüme sürecini hızlandırmak adına Avrupa Ülkelerinde Marka almak için görüştüklerini açıkladı.
Sami Özdağ, 2023 yılında 500 milyon Dolarlık ihracat yapmak için çalışmalar devam ettiklerini belirterek; “Dünya pazarlarında markalı büyüme stratejisi izledik. Çalışmalarımız doğrultusunda tüm dünyada her gün 8 milyon Saray markalı ürünün tüketilmesini sağladık. Bu hedef doğrultusunda geliştirdiğimiz stratejik planlarımızı adım adım uygulamaya koyuyoruz. 
        Avrupa ve Amerika pazarlarında güçlenmek için İsviçre’de bir şirket kurduk. Bu sayede ürünlerimiz etnik pazarlardan ulusal marketlere kayarken satışlarımız da %10’luk bir artış oldu. Şimdi büyüme sürecini hızlandırmak için aralarında İsviçre, Belçika, Fransa’nın bulunduğu Avrupa ülkelerinde marka satın almak için görüşmeler yürütüyoruz.” dedi.
          STRATEJİK ORTAKLIK TEKLİFLERİ GELİYOR
       Gıda devi olma hedefi doğrultusunda atıştırmalık ürünlerin dışında, hayvancılık, tarım ve süt işine de yatırımlar yaptıklarını ifade eden Sami Özdağ; “ Saray Holding’in 2013 ciro projeksiyonu 550 milyon lira. İlk aylarda elde ettiğimiz rakamlar bu hedefin kolaylıkla gerçekleşebileceğini ortaya koyuyor. İhracatta 115 milyon dolarlık bir hedefimiz var. Bu arada gıda ve perakendede stratejik ortaklık ve fon yatırımı adına çok sayıda teklif alıyoruz.
        Bu tekliflere kapımızı kapatmıyoruz ama önceliğimiz teknolojik getirisi olan, Pazar payı sağlayabilecek firmalarla stratejik işbirlikleri gerçekleştirmek. Dolayısıyla, parasal ortaklıklara yönelik yaklaşımları dikkate almıyoruz.” dedi.