ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ÇAYKUR’un altın dönemi yaşadığını belirterek “Maalesef bazı çevreler bundan rahatsız olarak aslı astarı olmayan açıklamalarla kurumumuzu yıpratmaya çalışıyorlar” dedi.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ÇAYKUR İşletmeleri Genel Müdürlüğü konferans salonunda bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Medyada aslı astarı olmayan haberlerle ilgili bu toplantıyı organize ettiklerini ifade eden ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 2012 yılı faaliyet raporunun KİT tarafından onaylandığını söyledi. Sütlüoğlu, çayın geçen yıl altın dönemini yaşadığını ifade ederek “Kasım ayında yurt dışında çay ile ilgili fuarlara katıldık. Çay ile ilgili her konuda bilgi paylaşarak bazı anlaşmalar imzaladık. Geleceğin ürünü olacak stevia ile ilgili araştırmalarımızı Çin’de yaptık. Bu işin uzmanı iki firmayı ziyaret ettik. Buradan dönüşte yıllık KİT toplantımıza katıldık. Verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Sorular soruldu cevaplamalar yapıldı. Tunceli milletvekili haricinde hiçbir üye aleyhte oy kullanmadı. Sadece Tunceli milletvekili Kamer Genç geçersiz oy kullandı. 2012 raporumuz bu komisyonda onaylandı. Basına akseden olayların hiçbiri doğru değildir. Bu ibretlik bir olaydır paralel medya CHP Adana milletvekilini konuşturarak çay bölgesini farklı bir mecraya taşımıştır. KİT komisyonunda faaliyetlerimiz ibra edilmiştir. Bizi Sayıştay TBMM adına denetliyor. Bozacının şahidi şıracı şeklinde yalan haberler yazılıp kopyalanıyor. Bir algı operasyonu uygulanıyor. Bizi bu kavganın içine sokmak istiyorlar. Biz bu konulara girmek istemedik. 90 yıllık çay tarihimizde altın dönemimizi yaşıyoruz. Bize müstahsillerimiz teşekkür ediyor. Çay satışlarımız rekor düzeylere çıktı. En başarılı reklam ödülleri, en sevilen marka ödülleri alıyoruz. Yeni yeni ürünler bünyemize kattık ve katmaya devam ediyoruz. Maalesef benim üzerimden ÇAYKUR yıpratılmaya çalışılıyor. Bu ürünleri yıpratmak kime fayda getirecek. Kim zarar görüyor kim fayda görüyor buna iyi bakmak lazım” diye konuştu.

“2013‘TE ZARARIMIZ 39 MİLYON LİRADIR AMA GEÇMİŞTEN GELEN 45 MİLYON TL ÖDEME YAPTIK”

ÇAYKUR bir kamu kuruluşu olduğu ve sosyal sorumlulukları bulunduğunu ifade eden Sütlüoğlu “Bizim ilave bir çok yüklerimiz var. Kara yönelik bir kurum değiliz. Üretici ve tüketicilerimize karşı bazı sorumluluklarımız var. Kurumumuz geçmiş dönemlere bakınca bazı yıllar kar elde ederken bazı dönemlerde de zarar etmiştir. 2013 yılında işçilerimizin geçmiş yıllarda ödenmeyen haklarını ödedik. 45 milyon lira gibi bir rakam ödedik. 2013 ‘te ise zararımız 39 milyon liradır. 10 milyona yakın organiğe yönelik destekleme yaptık. Kar zarar derken bunun altını incelemek gerekiyor. Bir taraftan yatırım yapan yenilikleri takip eden daha güçlü olmak için çalışan bir kurumuz. Biz zararsız yılı kapatmaya çalışıyoruz. Geçen yıl 133 bin ton kuru çay satışla rekor kırdık. Bu yıl da yeni bir rekor elde edeceğiz. 140 bin ton çay satışını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. ÇAYKUR’da her şey çok iyi. ÇAYKUR’u yıpratmamak ülke ve bölge menfaati açısından önemlidir. Geçmiş yıllarda sürekli tartışılan sorunları olan çay, artık seçim dönelerinde sorunları konuşulan bir siyaset malzemesi olmaktan çıktı. Her şeyin bu denli düzgün olduğu ortamda birileri çıkıp bu tür açıklamalar yapması bizleri üzüyor. Çayda huzur dönemi yaşanıyor. Bir hesapla bu göreve gelmedim. Hemşerilerimizin duasını almaya geldim. Çok şükür buna nail oldum” şeklinde konuştu.

“ÇAYTAŞ ÇAYKUR BAYİLERİNİN BİR KURULUŞUDUR”

Basında yine iddia edilen "Çaytaş ihya edildi" gibi iddialara cevap veren Sütlüoğlu; “ÇAYKUR’un yetersiz kaldığı noktalarda bayilerden aktarılan paralarla bir şirket kuruldu. Bu şirket çay satışını yönetmek ve desteklemek için kurulmuştur. Bu şirket bu güne kadar ortaklarına bir kar dağıtmamıştır. Bütün imkanlarını ÇAYKUR için harcıyor. Çay satışı yoğun olunca çay paketleme makinelerimiz yetersiz kaldı. Burada biz Çaytaş’a 4 makine aldırdık. Kamu kuruluşu olduğumuzdan bu alımı en erken iki sene içinde yapabilecektik. Ama burada bu şirketi kullanarak makinelerimizin alımını gerçekleştirdik. Bazı yayın organlarında çıkan Çaytaş’ın bütçeleri ve karları konusunda rakamlar uydurmadır. Bu kuruluşun bir kar elde etmesi ve ortaklarına dağıtması söz konusu değildir. Bu asılsız haberlere ilgili zaten gerekli adli girişimlerimizi yaptık. Çaytaş’ta, ÇAYKUR’a iftira atmanın bir yolu olarak seçilmiştir” ifadelerini kullandı.