Kamuda asıl işi yapan taşeron işçilere kadro için çalışmalarda sona yaklaşılırken; 4C'lilere ve üniversite mezunu işçilere de müjde geldi. 4C'lilerin ve üniversite mezunu işçilerin beklediği kadro çalışmaları tamamlandı, Maliye Bakanlığı'na iletildi.

ÇÖZÜM GELİYOR
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul,4C'li personel ve üniversite mezunu işçilerle ilgili çalışmaların tamamlandığını, sorunun bu yıl içerisinde çözüme kavuşacağını söyledi. Konuyu geçtiğimiz Ağustos ayında gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerine taşıdıklarını vurgulayan Tonbul, şöyle konuştu:

'TAKİP EDİYORUZ'
"Toplu sözleşme masasında 4C'li personelin kadroya geçirilmesini, üniversiteli işçilerin de memuriyet kadrolarına alınmasını talep ettik. Masada kadro için çalışma yapılması konusunda mutabakata vardık. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar tamamlandı ve Maliye Bakanlığı'na gönderildi. Biz de olup biteni yakından takip ediyoruz.4C'liler ve üniversiteli işçiler bu yıl içerisinde kadroya kavuşacak."