Turkcell, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Microsoft ile eğitimin dijitalleşmesine katkı sağlamak için işbirliği yaptı.

Turkcell’in eğitimde dijitalleşme için hayata geçirdiği, sınıf içine kurulan akıllı tahta üzerinden öğrencilerin tablet cihazlarla dersi takip etmesine olanak sağlayan ‘Akıllı Eğitim Platformu, interaktif bir eğitim ile öğretmen ve öğrencilerin okulda, evde diledikleri her yerde 3G ile hızlı, güvenli ve kesintisiz internetle bilgiye her yerden ulaşmalarına imkan tanıyor. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG), Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için geliştirilen dijital eğitimler, zengin içeriği ve her öğrenciye özel içerik sunuyor. Platformla her öğrenci kişisel gelişimini takip edebiliyor ve gelişmesi gereken alanlara yoğunlaşabiliyor. Platformun daha etkin kullanılması ve eğitimde teknolojinin daha fazla yer alması için iki teknoloji deviiçin Turkcell ve Microsoft işbirliğine girdi.

İşbirliği kapsamında platformda, Microsoft işletim sistemi yer alacak ve öğretmenler Microsoft Educator Network’e üye olabilecek, teknoloji ile eğitim, 21. yüzyıl eğitim modelleri, dijital okuryazarlık, sınıflarda Windows 8 kullanımı gibi birçok pedagojik ve teknolojik eğitimden ücretsiz yararlanılabilecek. Platform, tüm Microsoft eğitim tabletlerinin içerisine entegre edilerek öğretmen ve öğrencilerin kullanımına sunulacak.

EĞİTİMDE TEKNOLOJİ TOPLANTILARI BAŞLADI

Platformdaki işbirliğine ek olarak yeni eğitim teknolojileri ve trendlerinin anlatıldığı ‘Eğitimde Teknoloji Kullanımı’ başlıklı toplantılar da İstanbul’da başladı. Toplantıda eğitim sektörünün temsilcileri ve eğiticileri, mobil nesillerin eğitiminin dijital teknolojiler kullanılarak nasıl güçlendirileceği konusunda bilgiler alarak, fikir alışverişinde bulundular.