İngiltere merkezli ısıtma sistemleri devi IDEAL STELRAD GROUP’un (ISG) Türkiye’deki iştiraki olarak faaliyet gösteren Termo Teknik’in Çorlu’daki fabrikası 2015 yılı içinde dünyanın en büyük panel radyatör üretim tesisi olacak.

Dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan ve Avrupa’daki panel radyatörlerin yüzde 10’unu üreten Termo Teknik fabrikasındaki üretim bandı sayısı yeni gelen iki adet superline hat ile 5’ten 7’ye çıkırıyor böylelikle tesisteki yıllık kapasite 4,5 milyondan 7 milyon metreye kadar artacak. Bu yatırım ile Termo Teknik’in Avrupa pazar payının yüzde 15’e ulaşması hedefleniyor.

Termo Teknik CEO’su Cem Nazif Yalçın, yeni yatırımlarla üretim, istihdam ve ihracata katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını, 2001 yılından bu yana sürekli yatırım yaparak kapasitelerini arttırdıklarını belirterek "Türkiye’deki istikrar yatırım kararlarımızı destekledi. Bu olumlu dönemde hem iç piyasadaki etkinliğimizi hem de ihracattaki gücümüzü arttırıp müşterilerimize daha geniş bir çerçevede hizmet sunmaya başladık. Bugün Türkiye’de hızlı büyüyen, 50’den fazla ülkeye ihracat yapan, tesisimizi dünyanın en büyük panel radyatör üretim merkezine dönüştüren bir marka haline geldik. Yatırım kararımız, Termo Teknik’in Çorlu’daki üretim tesislerine orta boyda bir radyatör fabrikasını ilave etmek kadar büyük bir atılım. Bu büyüme ile bugün 500’den fazla olan çalışan sayımızın 700’ü geçeceğini öngörüyoruz. Sağlayacağımız yeni istihdam imkanı bizi ayrıca mutlu ediyor” dedi.