ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, velilerin, çocuklarının karnesine bakmadan önce onlara sarılarak sevildiklerini hissettirmeleri gerektiğini belirterek, "Onları desteklemek için küçük karne hediyeleri ile ödüllendirelim" ifadesini kullandı. 

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Cuma günü itibarıyla ilk ve ortaöğretim düzeyindeki 17 milyon 559 bin 989 öğrenci ile 896 bin öğretmenin üç aylık yaz tatiline gireceğine dikkati çekti. 

Tatili, öğrenciler, öğretmenler ve velilerin iyi değerlendirmeleri gerektiğini kaydeden Palandöken, çocukların tatili bilgisayar başında değil, sosyal aktivitelerle geçirmelerini tavsiye etti.

Çocukların karne performanslarına yaklaşımları konusunda velilere uyarılarda bulunan Palandöken, "Karneye bakmadan evvel çocuklarımıza sarılarak önce onlara sevildiklerini hissettirelim. Onları desteklemek için küçük karne hediyeleri ile ödüllendirelim. Çocuklarımız bizler için çok değerlidir. İdollerini belirledikleri yaştalar. Bir esnafın yanında eğitim alsınlar" değerlendirmesinde bulundu. 

Karne performansının her şey demek olmadığının altını çizen Palandöken, çocukların güçlü olduğu yönlerinin ön plana çıkartılmasının önemini vurguladı.

Palandöken, 13-14 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek LYS sınavına girecek öğrencilere de başarı diledi.