Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Karaman İl Koordinatörlüğü ekonomiye can veren sözleşmeler imzalamaya devam ediyor.İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt; IPARD kapsamında daha önce çıkılan çağrı dönemleriyle birlikte İl Koordinatörlüğümüzde 88 proje sahibi ile sözleşme imzalandığını ve yatırımı tamamlanan projelerelere %50 ile %65 oranında toplam13.3 Milyon TL hibe desteği sağlandığını belirtti. Bununla birlikte, 11 Mayıs ile 10 Haziran 2015 tarihleri arasında proje başvuru kabul süreci gerçekleşen 14. Çağrı Döneminde sözleşme imzalamaya hak kazanan 8 adet projenin toplam sözleşme tutarı 12 Milyon TL olup, ödenmesi planlanan toplam destek tutarı ise 7,5 Milyon TL olduğunu ifade etti.

İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt 14. Çağrı Döneminde sunulan toplam 8 adet projenin sektörel dağılımının ise şu şekilde olduğunu açıkladı:
- 3adet Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım (İnek Sütü Üretim Projesi)
- 2 adet Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım (Keçi Sütü Üretim Projesi)
-1 adet Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım (Koyun Sütü Üretim Projesi)
- 1 adet Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması (Süt İşleme Projesi)
-1 adet Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması (Süt Toplama Merkezi Projesi)
 IPARD programıyla hayat bulan bu önemli projelerle, bir yandan İlimiz ekonomisine büyük destek ve istihdam olanakları sağlanacak, bir yandan da ülke ekonomisine katkı sağlanacaktır
TKDK Karaman İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, önümüzdeki dönem proje çağrılarına ilimizdeki potansiyel yatırımcıların daha fazla ilgi göstereceklerini beklediğini ifade etti.