Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 76. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bize bıraktığı Cumhuriyeti, ilke ve hedefleri doğrultusunda güçlü kılmak ve Türkiye’yi daha ileri seviyelere ulaştırmak için çabamız artan bir güçle devam edecektir” dedi.

Hisarcıklıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla, minnetle ve şükranla bir kez daha anıyor, Türk iş dünyası adına ülkemize hizmet etme ve sahip çıkma kararlılığımızı yineliyoruz.

Atatürk’ün ‘Tüccar, Milletin emeği ve üretimini kıymetlendirmek için eline ve zekasına emniyet edilen ve bu emniyete liyakat göstermesi gereken adamdır’ sözü bizim şiarımız olmuştur.

Bizler bu düsturla, O’nu anmanın, ancak O’nu layıkıyla anlayarak gerçekleşebileceğinin bilinciyle; ülkemizin bayrağını dünyanın her yerinde şerefle temsil etmek amacıyla başladığımız işleri, elbirliğiyle hedefe ulaştıracağımıza yürekten inanıyoruz.

Biz Türkiye’ye inanıyoruz. Ülkemize hizmet etmeye kararlıyız. Milletimizin çağdaş dünyada saygın bir yer edinebilmesi için, yorulmaksızın gayret etmek, çalışmak ve üretmekle sorumlu olduğumuzun bilincindeyiz.

Bize bıraktığı Cumhuriyeti, ilke ve hedefleri doğrultusunda güçlü kılmak ve Türkiye’yi daha ileri seviyelere ulaştırmak için çabamız artan bir güçle devam edecektir.

Türk iş dünyası olarak, O’nun Türk hür teşebbüsüne gösterdiği güven, bizlere kazandırdığı umut ve enerji ile birlik ve beraberlik içerisinde büyümenin liderliğini yapmayı, zor olanı başarmayı kendisine kutsal bir görev edinmiş olarak yüksek hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.”