TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Türkiye ekonomisinin yüzde 65’ini elinde tutan bir sektör. Türkiye ekonomisin yüzde 65’i şuandaki burada bulunan konseyin elinden geçmektedir” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Ticaret Odaları Konsey Toplantısı, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğinde, konsey üyelerinin katılımıyla, TOBB İkiz Kuleler de gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hisarcıklıoğlu, “Ticaret odalarımıza baktığımız zaman Türkiye ekonomisinin yüzde 65’ini elinde tutan bir sektör. Türkiye ekonomisin yüzde 65’i şuandaki burada bulunan konseyin elinden geçmektedir. Türkiye 2015’de, G20 ülkelerine evsahipliği konumuna geçti. Türkiye bir yıl boyunca ev sahipliği yapacak, bu kapsamda iş dünyasının G20’si de B20, bunun da başkanlığını benim yapmamı istediler. Önümüzdeki bir yıl tanıtım için büyük bir fırsat elde ediyoruz. Pazartesi itibari ile bunu başlatıyoruz Türkiye Cumhuriyetinin yaptığı en büyük organizasyon” diye konuştu.

Ülkelerin yerine şehirlerin marka haline gelmesi. Bu kapsamda da özellikle herkesin şehrine yönelik, nasıl daha ekonomide etkin rol alabiliriz diye buna bakmamız lazım. Çünkü önümüzdeki 10 yıl sonra dünya ekonomisinin yüzde 65’i şehirlerde dönecek" şeklinde konuştu.