Tofaş, Borsa İstanbul’un, BIST 30 şirketlerinin çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim konularındaki performanslarını temel alarak oluşturduğu “BIST Sürdürülebilirlik Endeksi”ne girdi.

Bir ilke daha imza atan Tofaş, karbon emisyonu ve iklim değişikliği kapsamında, “CDP 2014 Yılı İklim Performans Liderlik Endeksi A Bandı’na girmeye hak kazanan tek Türk şirketi oldu. Endekste yer alan ilk ve tek otomotiv şirketi olan Tofaş, kurumsal yönetim, çevresel etki, iklim değişikliği, sosyal sorumluluk, tedarik zinciri, insan hakları, iş sağlığı ve güvenliği gibi konularda yaptığı çalışmaları raporlayarak ve oluşturduğu sistemlerle hayata geçirerek endeksteki yerini aldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Tofaş CEO’su Kamil Başaran, “BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer almamız tesadüf değil. Bu yıl gönüllü bir inisiyatifle katıldığımız CDP Raporlaması süreci kapsamında, 2014 Yılı Küresel İklim Performans Liderliği Endeksi’ne girdik. Böylece, A Bandı’ndaki 187 kuruluş arasına giren ilk ve tek Türk şirketi olma başarısını gösterdik. Ardından da BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alarak, sürdürülebilirliği şirket olarak içselleştirdiğimizi paydaşlarımıza gösterme fırsatını yakaladık. Dün CDP’den ödülümüzü alırken de belirttiğim gibi, yaşanacak bir gelecek bırakmak her şeyden önce insani görevimiz. Sürdürülebilirlik, üretim ve finans kadar, insan kaynakları açısından da önemli bir kavram. Sosyal sorumluluk anlayışının yanı sıra, sürdürülebilirlik kriterlerinin de çevresel, sosyal ve yönetsel açılardan iş yapış modeli olarak hayata geçirilmesi büyük önem taşıyor. Bu sorumluluğun bilinciyle, sadece üretim ve satışta değil sürdürülebilir yönetimde hedefimiz sektörün öncüsü olmak, başarılarımızı artırmak, hatta daha ileri noktalara taşımak” dedi.