SİVAS (AA) - Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ), Sivas'ın Şarkışla ilçesinde "mahalle" konseptli 212 konut inşa edilecek.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, yazılı açıklamasında, Sivas'ın Şarkışla ilçesinde hayata geçirecekleri 212 konut ve 15 dükkanlı projenin sosyal ihtiyaçlara cevap vererek, yeni bir yaşam alanı oluşturacağını bildirdi. 

Dayanışma kültürünün önemine dikkati çeken Turan, "Uygulamaya koyacağımız projeyle hepimizin aradığı, cadde, sokak, esnaf ve meydan gibi açık alan kullanımlarıyla komşuluk ilişkilerinin canlanacağı yeni bir Şarkışla inşa edeceğiz" ifadesini kullandı. 

Turan, Şarkışla'da mahalle kültürünün hayata geçirileceği proje için yüklenici firmayla yer tesliminin sağlandığını belirterek, "Mahalle kültürüyle geliştirdiğimiz Şarkışla projemiz, insan ilişkilerini ön planda tutan, toplumsal dayanışmayı artıran, farklı yaş gruplarına yönelik oyun alanları, yeşil alanları ve esnaf kültürüyle özlenen komşu ilişkilerini yansıtarak, samimi bir yaşam alanı oluşturacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni dönemde mahalle kültürü ve yatay mimari disipliniyle konut inşa ettiklerini vurgulayan Turan, Sivas'a yeni değerler katacak projenin örnek olacağını kaydetti.