SİVAS (AA) - Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi A,Ş (TÜDEMSAŞ), Avrupa Birliği normlarına uygun kaynak yapabilmek için "TS EN 15085" belgesi aldı.

TÜDEMSAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, şirketin ulusal ve uluslararası pazarlarda vize niteliğinde olan yönetim sistemleri ve sertifikasyon çalışmalarına özel önem verdiği vurgulandı. TÜDEMSAŞ'ın, kaliteye ve nitelikli iş gücüne önem veren kuruluşların sahip olması gereken birçok belgeye sahip olduğu belirtilen açıklamada, "Boji imalatı için almış olduğumuz 'Demiryolu Araçları ve Bileşenlerinin Kaynak Standardı - TS EN 15085' sertifikasının tüm üretimlerini kapsayacak şekilde genişletti" ifadelerine yer verildi. 

Şirketin 2008 tarihi itibarıyla Karşılıklı İşletilebilirlik Teknik Şartları (TSI) ve Demiryolu Araçları ve Bileşenlerinin Kaynak Standardı (TS EN 15085) belgesini alabilmek için çalışmalara başladığı, boji imalatı için aldığı “TS EN 15085” sertifikasının kapsamını, tüm üretimleri kapsayacak şekilde genişletmek amacıyla yapılan ara denetimi başarıyla geçtiği belirtildi. 

TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan,  “TS EN 15085” belgesinin alınmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 

Genel Müdür Yardımcısı Celaleddin Bayrakçıl da bundan sonra üretilecek çeşitli tipteki yük vagonlarında Avrupa Birliği standardı olan TSI’a uygun üretim zorunluluğundan dolayı, “TS EN 15085” belgesinin şirket açısından önem arz ettiğine dikkati çekti. 

Yük vagonu imalatında çalışan işçilerin Avrupa Birliği normlarına uygun kaynak yapmaları gerektiğini vurgulayan Bayrakçıl, şunları kaydetti:

"Kaynakçı eğitimleri eksiksiz olarak tamamlanmıştır. Geçen hafta boji üretimi konusunda gerekli denetlemeler şirketimizde yapılarak TSI belgesini aldık. Mayıs ayının ikinci haftası itibarıyla sınıfının en hafif yük vagonu olarak seri üretimine başlayacağımız Rgns tipi yük vagonu içinde TSI sertifikası alınmış olacak. 2015 yılında 3 tipte yük vagonu üreterek servise vermiş olacağız. Şirketimizi denetleyen bağımsız denetim şirketi, işçilerimizin yaptıkları kaynakların kalitesini bir kez daha teyit ettiler."