TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, TÜMEXPO 2. Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın başarıyla devam ettiğini söyledi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) açılışı gerçekleştirilen TÜMEXPO 2. Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın başarıyla sürdüğünü ifade etti.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından geçtiğimiz yıl ilki İstanbul merkezli açılan fuar, iş dünyasında büyük yankı uyandırdı. Gaziantep, ikincisi yapılan TÜMEXPO 2. Sanayi ve Ticaret Fuarı’na 30 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında ev sahipliği yapacak.

Çok sayıda yerli ve yabancı işadamını bir araya getiren TÜMEXPO 2. Sanayi ve Ticaret Fuarı’nda yapılan birebir görüşmeler ile kurulacak ekonomik köprüler sayesinde ihracatın arttırılması hedefleniyor.

TÜMEXPO 2. Sanayi ve Ticaret Fuarı’na ilişkin değerlendirmede bulunan TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, belirlenen hedefe ulaşıldığını kaydetti.

TÜMEXPO Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın ilkinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldığını anımsatan Dr. Hasan Sert, başarıyla tamamlanan ilk fuarın ardından heyecanla ikinci fuarı açtıklarını dile getirdi.

Gaziantep’teki fuarın özellikle ‘çözüm sürecine’ ve bölge ekonomisine katkı sağlamasını arzuladıklarını vurgulayan Sert, şunları söyledi:

“Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki çözüm sürecine katkı yapalım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki ekonomiyi diriltelim, ekonomiye katkı yapalım ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki insanların barış sürecine olan bakış açılarına da katkı yapalım diye TÜMEXPO 2. Sanayi ve Ticaret Fuarı’nı Gaziantep’te yapmayı planladık. Bu da doğru bir karar oldu. Buradaki moral değerlerinin hafif deforme olduğu bir dönemde ekonomik değerlerin de hafif aşağı düştüğü bir dönemde biz TÜMSİAD olarak bu bölgede ‘hayır, moralinizi bozmaya gerek yok, Türkiye’de iyi, güzel şeyler de oluyor’ demek için Gaziantep’e geldik.”

Fuarda yoğun bir hareketlilik olduğuna dikkat çeken TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Şimdi TÜMEXPO 2. Sanayi ve Ticaret Fuarı’nda 350 kişilik alım ekibi var. Bu kişiler birebir yüz yüze görüşmeler yapıyor. 200’ün üzerinde Türkiye’de önemli firmadan katılım var. Gaziantep kapasitesine ya da fuar merkezinin mevcut şartlarına bakarak iyi bir rakam diyebiliriz. Fuar merkezi tamamen doldurulmuş durumda. 3 gün boyunca önemli görüşmeler yapıldı. Sadece bu önemli görüşmelerin dışında firma ziyaretleri ve firma tanımaları söz konusu oldu. Yine buna destek olsun diye ayrıca Ortadoğu’daki kargaşaları arkada bırakıp ticarete odaklanacak ve daha doğru işler yapacak, bilgi üretelim amacıyla Ortadoğu İş Zirvesi’ni yapıyoruz.”

“Bu noktada üç oturum birden devam ediyor” diyen Dr. Hasan Sert, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bir taraftan yüz yüze görüşmeler, bir taraftan Ortadoğu İş Zirvesi, bir taraftan da fuar ziyaretleri, stant ziyaretlerinde çok başarılı görüşmeler yapılıyor. Pazar akşamı tüm misafirlerimizi evlerine göndereceğiz. Bizim için sevindirici olan şu; şimdiye kadar önemli iş bağlantıları yapmış arkadaşlar, ortaklıklar için başlangıçlar yapmışlar. Özellikle Pakistan’dan gelen yoğun katılımlı bir heyet var. Balkanlardan, Kafkaslardan, Afrika’dan ve Türk cumhuriyetlerinden gelen arkadaşlarımız var. Bunlar bize ciddi moral oldu, ciddi kaynaklar ürettiler. Bunların ümit ediyoruz ki sadece kart ve katalog alışverişi, şehir ziyaretleri değil, ticarete dönen ve iki ülke arasındaki ekonomiye katkı yapacak çalışmalar ortaya çıksın arzu ediyoruz. Bu da bu fuarda olacak gibi gözüküyor.”