Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından düzenlenen Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın (TÜMEXPO) kapıları 30 Ekim tarihinde Gaziantep’te açılacak.

Türkiye’nin ihracat lokomotifi Gaziantep, iş dünyasının bir araya geleceği Sanayi ve Ticaret Fuarı’na ev sahipliliği yapmak için hazırlanıyor. Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) açılacak Sanayi ve Ticaret Fuarı’na çok sayıda yerli ve yabancı işadamı katılacak.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından geçtiğimiz yıl ilki İstanbul merkezli açılan fuar, iş dünyasında büyük yankı uyandırdı. Özellikle ihracat rakamlarında ülkedeki söz sahibi illerin başında gelen Gaziantep, ikincisi yapılacak Sanayi ve Ticaret Fuarı’na 30 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında ev sahipliliği yapacak.

TÜMEXPO, Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek. Uluslararası alanda faaliyet gösteren 350 kişilik alım ekibi de TÜMEXPO’da olacak ve birebir iş görüşmeleri yapacak. TÜMEXPO’da tüm sektörlere ait stantlar yer alacak.

TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Cuma Çekici, Sanayi ve Ticaret Fuarı’na ilişkin açıklamalarda bulundu. Cuma Çekici, fuarın hem Türkiye hem de Gaziantep ekonomisine büyük katkı sunacağını dile getirdi. Başkan Çekici, TÜMEXPO’nun sonuçlarının 2023 hedeflerine katkı sağlayacağını vurguladı.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin başarı grafiğine işaret eden Başkan Cuma Çekici, şunları söyledi:

“TÜMSİAD, deneyimi az olmasına, 2005 yılında kurulmuş olmasına, derin bir tarihi geçmişi olmamasına rağmen çok hızlı hamleler yaparak 12 bin 500 üye sayısına çıktı. 59 yurtiçi, 19 yurtdışı şubesiyle şu an emin adımlarla başarı grafiğini yukarı taşıyor.”

Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın Gaziantep’te açılacak olmasının gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu ifade eden Çekici, şöyle konuştu:

“Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın ikincisi Gaziantep’imizde gerçekleştirilecek. İlki geçen yıl Genel Merkez’imizin bulunduğu İstanbul’da gerçekleştirildi. Büyük bir yankı uyandırdı. Bu fuar bundan sonra 59 şubemize yayılacak. İki yılda bir Genel Merkez’de ve aradaki yıllarda 59 tane şubemize yayılacak.

İlkinin Gaziantep’e verilmesi tabi bizim için çok gurur ve mutluluk verici. Bunun da tabi ciddi sebepleri de var. Gaziantep’imizin Ortadoğu’daki pozisyonu, sanayicilerinin, halkının fuara olan büyük ilgisi, yenilikçi olması, yatırıma açık olması, ihracatın ekonomik krizde bile Gaziantep’te artmış olması… Bunların hepsi birer olumlu etken. Tabi bunun yanı sıra hem fuar altyapımız, fuar yerimiz ve oteller zincirimizin, havaalanımızın uygun olması Anadolu’da yapılacak ilk Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın Gaziantep’te yapılmasına büyük bir vesile oldu.”

“Ekonomi Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum” diyen Başkan Çekici, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Büyük uğraşlarımız neticesinde yaklaşık 350 kişilik değişik ülkelerden bir alım heyetleri gelecek. Bu alım heyetleriyle birebir face to face dediğimiz yüz yüze görüşmeler gerçekleşecek. Fuarımız 4 gün devam edecek. Fuarımızın yanı sıra Ortadoğu İş Zirvesi’ni yapacağız. Çok sayıda üst düzey bürokratımız; iş adamlarımızın ve üniversitenin yetkililerinin başta Sayın Rektörlerimizin katılacağı panelde konuşma yapacak. Ortadoğu İş Zirvesi’ne de vereceği destekten dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum.”

Cuma Çekici, “Umarım fuarımız; gelişmekte olan ülkemize, ilimize, ihracatımıza pozitif katkılar sağlar. İnşallah bu fuarlarımız, başarılı bir şekilde önümüzdeki yıllara da sirayet eder. Fuarımızın hem ülkemize hem şehrimize faydalı olmasını, ihracatımızın bu vesileyle daha yukarı tırmanmasını, 2023 hedeflerinde ulaşmakta biz TÜMSİAD ailesi olarak da bir katkımızın olması yönünde gayretlerimizin de hedefine ulaşması konusunda temennilerimi arz ediyorum” ifadelerini kullandı.