Türksat A.Ş. ile Türkiye Petrolleri (TP) arasında kağıtsız ofis sürecine geçişi öngören “Belgenet Elektronik Belge Yönetim Sistemi” sözleşmesi imzalandı.

Söz konusu anlaşma kapsamında Türkiye Petrolleri Genel Müdürlüğü ile bölge müdürlüklerinde sistem kurulumu, kullanıcı eğitimleri, Belgenet™’in tüm teşkilata yaygınlaştırılması ve bakım idamesi hizmetlerinin sunulması hedefleniyor. Belge süreçlerini elektronik ortama taşıyarak Türkiye Petrolleri’nde hızlı ve etkin iletişim altyapısının kurulmasına büyük destek sağlayacak sistem, kağıt, kırtasiye, zaman, enerji, iş gücü tasarrufu sağlanması, bürokratik süreçlerin hızlandırılması, belge süreçlerinin yönetilmesi, etkin takibinin yapılması, kolay erişilebilir ve güvenli saklama/arşiv yapısının oluşturulması konularında yenilikçi ve sürdürülebilir bir hizmet sunacak.

14 kurum ve 100 bine yaklaşan toplam kullanıcı sayısı ile Türksat’ın TSE belgeli ürünü Belgenet™ kurumların tercihi olmaya devam ediyor. Güçlü teknik altyapısı ile sürdürülebilir ve sürekli güncel bir sistem olma özelliği taşıyan Belgenet™, kurum ve kuruluşların evrak süreçlerinde yaşanan sıkıntıları çözüme ulaştırarak “Kamunun Ortak Elektronik Belge Yönetim Sistemi” olma yolunda ilerliyor.