Son yıllarda önem verilen keçi sütüne Türkiye’nin ilgisi giderek artıyor. İzmir’in Seferihisar ilçesinde üretim yapan keçi sütü ve ürünleri markası Kecheese, Türkiye’nin 30 bin noktasında tüketiciyle buluşuyor. Seferihisar’a özgü lezzetleri ulusala taşıdıklarını belirten firma sahibi Özer Türer, Kecheese’i “Türkiye’nin keçi lezzetlerinin temsilcisi” olarak tanımlıyor.

Keçi sütü ve ürünlerinin lider markası Kecheese, ürünlerini Türkiye’nin 30 bin noktasında tüketiciyle buluşturuyor. Kechese’e kadar insanların marketler ve şarküterlerde yüzde yüz keçi sütü bulamadığını ve bu ürünü sağlık için köy köy aradığını belirten Türer, “Artık Kecheese ile keçi lezzetlerine Türkiye’nin her yerinde ulaşmak mümkün. Migros’un bine yakın mağazasında ürünlerimiz satılmakta. Ankara, İstanbul başta olmak üzere bölge müdürlüklerimiz, çok sayıda bayimiz var” diye konuştu.

KEÇİ ANADOLU İNSANININ LEZZETİ

Keçinin ilk evcilleştirilen hayvan, ilk evcilleştirilen coğrafyanın da Anadolu olduğunu belirten Türer, sözlerine şöyle devam etti: “Anadolu insanı, 10 bin yıldır keçi ürünleri tüketiyor. Son 30 yıldır keçi ve koyunu büyükbaş ile idame etmeye çalıştık. Coğrafyamız uygun olmadığı için kırmızı et krizine neden oldu. Laktoz intolerans oranının çok yüksek olduğu ülkemizde keçi sütü ürünleri tüketimi çok önemli. Özellikle hamile kadınlar, bebekli anneler, yaşlılar, çocuklar ve dezavantajlı grupların kesinlikle tüketmesi gereken bir ürün. Biz, Kecheese’i tek başına ticari bir firma olarak görmüyoruz. Onun için keçi ve ürünlerin tanıtımına Kecheese’in tanıtımından çok daha fazla önem veriyoruz. Yılda 10 ton keçi sütü dondurması dağıtıyor, peynir döneri ikram ediyoruz”

SEFERİHİSAR MOTOR GÜÇ OLDU

Seferihisar’ın sadece Türkiye’nin değil dünyanın en fazla keçi sütü üretildiği coğrafyalardan biri olduğunu anlatan Türer, şunları söyledi: "Saanen ıslahı konusunda önemli çalışmalara ev sahipliği yapıyor. Bugün Seferihisar Saaneni diye bir gerçeklik var. Ayrıca asırlardır keçi otladığı Seferihisar ve yarımada da sütü işlendi, eti değerlendirildi. Hatta sadece Seferihisar’a özgü Armola peyniri, Seferihisar beyazı gibi keçi lezzetleri var.”