Üyelerinin küresel rekabetin gereklerine göre donanım sahibi olmasını hedefleyen Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), “Eğitim seferberliği yılı” ilan ettiği 2014 yılında, yaklaşık bin 200 kişiye farklı konularda eğitim verdi.

Uluslararası rekabetin şartları ağırlaştıkça, mevcut pazarlarını korumak ve gelişimini artırmanın zorlaştığını ifade eden UHKİB Başkanı Şenol Şankaya, "Dünya pazarlarında rekabet, Ar-Ge, inovasyon, moda ve marka başlıkları üzerinden gittikçe zorlaşırken; ihracatçıların, ürün gamlarının yanı sıra firma ve kişisel gelişimlerinin de farkı ortaya çıkıyor. Bu noktadan hareketle, üyelerimizin çağın gereklerine göre donanım sahibi olmasını istedik. ’Eğitim seferberliği yılı’ ilan ettiğimiz 2014 yılında, 41 farklı alanda yaklaşık bin 200 üyesine eğitim seminerleri düzenledik" diye konuştu.

Türkiye ve dünyada yaşanan değişim ve dönüşüm sonrasında; yetişmiş eleman gücüne olan ihtiyacın gün geçtikçe arttığını vurgulayan Şankaya, "Uluslararası rekabetin şartları ağırlaştıkça, mevcut pazarlarını korumak ve gelişimini artırmak zorlaşıyor. Üyelerimizi bu rekabete hazırlamaya çalışıyoruz. 41 farklı eğitim programı içinde, dünyanın ünlü moda okullarının biri olan Central Saint Martins hocalarının da yer aldığı programlar düzenledik. Önümüzdeki dönemde de benzer eğitim çalışmalarını çeşitlendirerek sürdüreceğiz. Ülkemizin hedefleri olduğu gibi sektörümüzün de hedefleri var. Biz bu hedeflere ulaşma yolunda üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Firmaların gelişimi yanı sıra, personellerin, bütçe oluşturmaktan tutun, insan ilişkilerine; ulusal finansal raporlama tekniklerinden, tedarik zinciri yönetimine kadar, A’dan Z’ye her alanda donanım sahibi olması, sektörümüze ve dolayısıyla ülkemize büyük katkı sağlayacaktır" dedi.