Ülker Smartt, yeni nesillere yenilenebilir kaynakların önemini aktarmak ve doğanın nasıl korunabileceği konusunda eğitim vermek üzere Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Üniversitesi ve Tetra Pak’ın işbirliği ile 10 yıldır sürdürülen “Küçük Şeyler Doğayı Yeniler Projesi”ne destek vermeye devam ediyor.

Ülker Smartt’ın katkılarıyla Tetra Pak’ın, “Küçük Şeyler Doğayı Yeniler” çevre eğitimi 17 Kasım 2014 - 23 Ocak 2015 döneminde 5 bin öğrenci ve dolaylı olarak 10 bin ebeveyne ulaşılıyor. 2011 yılında Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin desteğiyle içeriği yenilenen eğitimlerde, ilköğretim öğrencilerine doğal kaynakların tasarruflu kullanımının önemi anlatılıyor. Yenilenebilir kaynakların önemine de vurgu yapılıyor. Eğitimlerde öğrencilere geri dönüşüme gönderilebilmesi için ambalaj atıklarını diğer atıklardan ayrı biriktirmeleri alışkanlığını kazandırmak hedefleniyor.

Yıldız Holding Süt ve Sütlü Ürünler Pazarlama Direktörü Onur Barım, Ülker Smartt’ın çevre konusunda gelecek nesillerin kalıcı şekilde bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesi için “Küçük Şeyler Doğayı Yeniler” projesine destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Proje kapsamında 2-3-4-5. sınıf öğrencilerine interaktif çevre eğitimi ve etkili geri dönüşüm deneyimi yaşatıldığını dile getiren Barım sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklara, enerji ve su tasarrufuna dikkat edilmesi, yenilenebilir kaynakların ve bunlardan üretilmiş malzemelerin kullanımına öncelik verilmesi, ambalaj atıklarının değerli bir hammadde olduğu anlatılıyor. Ayrıca bu atıkların yaş atıklardan ayrı toplanması konularına dikkat çekiliyor. Çocuklar Ülker Smartt sütlerini içtikten sonra, paketlerini geri dönüşüm setinde öğretmenleri eşliğinde geri dönüştürüyorlar.. Ülker Smartt süt ambalajının kağıda nasıl geri dönüştüğünü uygulamalı olarak görüyorlar”

Ailelere de çocuklara verilen eğitimin evlerde de desteklenmesi ve çocukların eğitimden edindikleri bilgiler çerçevesinde getirdikleri önerilere değer verilmesi konusunda tavsiyelerde bulunuluyor.