Ülker, 2014 yılının ilk dokuz ayını 2.1 milyar lira ciro ve 187 milyon lira faaliyet karı ile kapattı.

Ülker, 2014 yılının ilk dokuz ayında satış gelirlerini yüzde 7 artırarak 2 milyar 123 milyon liraya ulaştırdı. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 1 milyar 978 milyon lira satış geliri elde etmişti. 2013 yılı ilk dokuz ayında 191 milyon lira faaliyet karı elde eden şirketin bu yılın aynı dönemindeki faaliyet karı ise 187 milyon lira olarak gerçekleşti.

Ülker, 2014 yılı ilk dokuz aylık konsolide mali tablolarını açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen mali tablolara göre şirket, 2014 yılının ilk dokuz ayında cirosunu 2 milyar 123 milyon liraya ulaştırdı. Geçen yılın aynı döneminde 1 milyar 978 milyon lira ciro elde eden şirket, cirosunu yüzde 7 artırmış oldu.

Ülker’in 2014 yılı ilk 9 ay sonunda vergi ve amortisman öncesi düzeltilmiş faaliyet karı (FAVÖK) 235 milyon lira olarak gerçekleşti. Şirketin bu dönemdeki ana ortaklığa ait net kar ise 155 milyon lira olarak gerçekleşti. Şirket, geçen yılın aynı döneminde de 123 milyon lira net kar etmişti.

Ülker CEO’su Mehmet Tütüncü, şirketin performansı ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "2014 yılı dokuz ay sonuçları, komşu ülkelerde yaşanan siyasi ve politik istikrasızlıklar, artan hammadde maliyetleri göz önünde bulundurulduğunda, beklentilerimize paralel olarak gerçekleşti. Büyüme trendi ihracatta geçekleşen yavaşlamaya rağmen yüksek tek haneli seviyelerde devam etmesi bu yılı planlarımıza ve hedeflerimize uygun olarak bitireceğimiz yönünde inancımızı destekliyor. 9 Aylık sonuçlar sonrası Ülker, orta ve uzun vadeli hedefleri doğrultusunda sapma olmadan çalışmalarını sürdürecektir. Hammadde fiyatlarındaki yüksek artışlara rağmen kar marjlarımızı korumamız, sıkı gider kontrol çalışmalarımız, yalın ve verimli üretim sürecimiz ile piyasa koşullarına göre kendimizi doğru konumlandırabiliyor olmamız, yakın geleceğe dönük beklentilerimizi destekliyor.”