AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, en büyük hayali olan Babasultan Barajı sulama projesinde sona gelindiğini söyledi.

Milletvekili Hüseyin Şahin, DSİ Bursa 1. Bölge Müdürü Nazmi Koçak ve İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ile birlikte Babasultan Barajı’nda kapalı sistem sulama şebekesi çalışmalarını yerinde inceledi. 2014 Nisan ayında sulama sistemiyle alakalı çalışmalara başlandığını, 20 kilometrelik ana hat üzerinden Ortaköy’e kadar gidecek boru döneşdiğini kaydeden Şahin, "Toplam 120 kilometrelik çevre hattı var. Şehitler Mahallesi’ndeki bin 100 dönümlük alanı da projeye dahil ettik. 4 bin hektarlık tarım arazisi sulanmış olacak” dedi.

Alt yapıyla alakalı 30 milyon liralık harcama yapılacağını kaydeden Şahin, “Yıllardır bekleyen proje hayata geçmiş oldu. 2015 yılının sonunda bitecek. Kamulaştırma ile alakalı sıkıntılar aşıldı. Babasultan Barajı’nda biriken 20 milyon metreküplük Uludağ’ın kar suları İnegöl ovasını sulayacak. Gelirimiz, üretimimiz artacak. İnegöl’de bugüne kadar hayal edilen projeleri birer birer gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

İnegöl’ün su ihtiyacını 50 yıl karşılamak için Hocaköy mevkiine kurulacak içme suyu barajı hakkında da bilgi veren Şahin, “28 milyon metreküplük suyu tutacak, 90 metre yüksekliğinde ve 400 metre genişliğindeki Hocaköy Barajı’nda projelendirmenin son aşamasına gelindi. Kalkınma Bakanlığı’ndan onay alınması gerekiyor. Bakanımızla görüştüm. Proje bittiği anda bakanımızdan onay sözü aldık. 2015 yılında çalışmalara başlayacağız. Firma sene sonuna kadar projeyi teslim edecek. Yıllara sari bir yatırım. Hedefimiz İnegöl’ü içme suyuna kavuşturmak” ifadelerini kullandı.