Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AR-GE çalışanlarına, üniversitelere, yerel yönetimlere müjde vererek, “AR-GE faaliyetleri çerçevesinde proje üreten firmalara ciddi destek vereceğiz. 1 milyar kaynağımız var. Bu kaynağı tüm özel kesime bilgi ve iletişim alanında faaliyet gösteren taraflara yardıma hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

2015-2019 Ulusal e-Devlet Stratejisi ve Eylem Planı Projesi açılış toplantısı JW Marriot Hotel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürü Mustafa Koç katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Elvan, sivil toplum kuruluşlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına, yerel yönetimlere işbirliklerinden dolayı teşekkür ederek, "1980’li yıllarda rahmetli Turgut Özal bilgi toplumunun önemine vurgu yapmış, yavaşta olsa bazı çalışmalara başlatıldı. Daha sonraki süreçte maalesef Türkiye bir gelişme sürdüremedi, 2000’li yıllara kadar. 2003 yılından itibaren bilgi ve iletişim alanında Türkiye’nin dünyaya ayak uydurabilmesi e-Devlet gibi diğer zaman açısından, verimlilik açısından önem taşıyan ve Türkiye’nin değişimine öncülük yapabilecek alanlarda çalışma başlattık” şeklinde konuştu.

Son 12 yıllık süreçte iletişim sektöründe yıllık ortalama yüzde 10’un üzerinde bir büyüme olduğunu kaydeden Bakan Elvan, bu yılki büyümenin tahminen yüzde 12 olduğunu belirtti. Elvan, “Günümüzde her bir bakanlık, her bir kamu kurumu kendi sistemini kurmaya çalışıyor. Farklı bir yazılım, faklı bir donanım veri depolama için yine farklı bir sistem tüm başkanlıkların yazılım, donanım ve sistemleri kullandıklarını görüyoruz. Bu da özellikle bizler için sorun teşkil eden bir husus. Bu konuda da eylem planıyla birlikte yeni adımlar atacağız. Artık kamu kurum ve kuruluşlarımızın yazılımları, donanımları ortak hatta birkaç veri merkezinden bu bilgilerin toplanmasını sağlayacağız” diye konuştu.

AR-GE çalışanlarına, üniversitelere, yerel yönetimlere müjde veren Bakan Elvan, “Havacılık ve uzay dahil haberleşme alanında, bilgi ve iletişim alanında AR-GE faaliyetleri çerçevesinde proje üreten firmalara ciddi destek vereceğiz. 1 milyar kaynağımız var. Bu kaynağı tüm özel kesime bilgi ve iletişim alanında faaliyet gösteren taraflara yardıma hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.