Uluslararası Şekerli Mamuller Derneği (International Confectionary Association) verilerine göre, kişi başına bisküvi tüketiminde İngiltere (15,7 kg), Hollanda (14,5 kg), İrlanda (12 kg) başta gelmektedir. Diğer ülkeler ise İtalya ve Fransa (9 kg), İsviçre ve Belçika (8 kg), Finlandiya ve Portekiz (7,9 kg), Almanya ve Danimarka (7,8 kg), Avusturya (7,7 kg), İspanya (6,6 kg), Yunanistan (5,8 kg), İsveç (3,5 kg) ve Japonya (1,9 kg).

Karaman'dan 80 ülkeye bisküvi ihracatı yapılmaktadır.
Ancak, ülkemizde 3-5 kg olan kişi başına bisküvi tüketiminin azlığı Karaman'da üretilen ürünlerin ihracatını zorunlu kılmaktadır. Şu anda Karaman'dan 80 ülkeye bisküvi ihracatı yapılmaktadır.

Kişi başına ortalama tüketimin 2004 yılında 15 kg olarak belirlendiği AB’de, üye ülkelerdeki gelişmeyi izlemek açısından İngiltere’de kek ve bisküvi piyasasının 2000 yılına göre % 17.3 oranında bir artışla 2.97 milyar sterlinlik bir değere ulaştığı görülmektedir. Ev kadınlarının % 92.7’sinin bisküvi ve kraker kullandığı belirlenmiştir. 2010 yılına kadar İngiltere bisküvi piyasasında % 2.1 oranında bir büyüme beklenmesi, ürüne gösterilen ilginin artmakta olduğu anlamına gelmektedir.

Fransa’da ise tatlı bisküvi piyasası, şekerli mamullerde 2004 yılı itibariyle satışların % 76’sını meydana getirmek üzere, 2.2 milyar dolarlık bir değere sahip olmuştur. Bu rakamın 2009 yılında piyasanın % 80’ini oluşturmak 2.6 milyar dolara çıkması beklenmektedir. Piyasada en büyük paya sahip olan Danone, 2004 yılında bisküvi sektöründe 463 milyon dolarlık reklam harcaması yapmıştır.

Öte yandan yaklaşık 15 milyon ton civarındaki dünya bisküvi pazarı yılda ortalama % 3-4 oranında bir büyüme göstermektedir. Bu veriler ışığında bisküvi sektörünün büyük, iyi organize olmuş ve giderek artan bir büyüme hızına sahip pazar özelliği taşıdığı ortaya çıkmaktadır. Dünya bisküvi üretiminde ve ihracatında AB ülkeleri (özellikle İngiltere, Almanya, Belçika, İtalya, Fransa ve Hollanda) ve Kanada ön sırada yer almaktadır. Bisküvi ithalatçısı başlıca ülkeler ise ABD, Fransa, Almanya, İngiltere, Belçika, Kanada, İtalya, İspanya, Hollanda ve İrlanda’dır.