Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Oda üyelerine yönelik ‘Torba Yasası Borç Yapılandırmaları’ semineri düzenlendi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yasa kapsamında Oda üyelerinin borçlarını 1 Aralık 2014 tarihine kadar peşin ya da taksitle ödeyebileceğini söyledi.

BTSO 33. Meslek Komitesi tarafından ‘Torba Yasası Borç Yapılandırması’ konulu toplantı gerçekleştirildi. Oda Hizmet Binası’nda düzenlenen programa, çok sayıda firma yetkilisi katıldı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Torba Yasa ile özellikle SGK, prim, vergi borcu, idari para cezası gibi kamusal alana yönelik borçların yeniden yapılandırıldığını dile getirdi.

“1 ARALIK’A KADAR ÖDEME KOLAYLIĞI”

Bu yasa ile yapılan çalışmanın borç affı değil, kamusal borçların yeniden yapılandırılması anlamına geldiğini ifade eden Başkan Burkay, “Yasa ile aynı zamanda oda üyelerimizin de aidat borçlarını yapılandırıyoruz. Üyelerimize 2 alternatifli ödeme imkanı sunduk. Bunlardan ilkinde, üyelerimiz borçlarını peşin ödeyerek, yüzde 10 indirim alabilir, ikincisinde ise 3’er aylık dönemler halinde borçlarını 8 taksitte ödeyebilirler. Yapılan bu düzenleme sayesinde üyelerimiz, 1 Aralık 2014 tarihine kadar borçlarını peşin ya da taksitle ödeme imkanı bulacak. Bu tür seminer organizasyonları, üyelerin bilgilendirilmesi noktasında büyük fayda sağlıyor” dedi.

“BORÇLARINIZI İNTERNETTEN SORGULAYIN”

Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam, Torba Yasa’nın 11 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Saydam, Torba Yasa ile vergi borcunu ödeyemeyen mükelleflere ödeme kolaylığı sağlandığını belirtti. Yasa kapsamında cezalarda bir indirim olmadığını kaydeden Saydam, “Bütün mükelleflerimiz, son bir defa daha borçlarını internet üzerinde ya da vergi dairelerinden sorgulaması gerekiyor. Herkes bu fırsattan mutlaka yararlanmalıdır” diye konuştu.

33. Meslek Komitesi Başkanı Yeminli Mali Müşavir Muzaffer Koyuncu ise, oda üyelerine yönelik bilgilendirme organizasyonlarına aralıksız olarak devam edeceklerini söyledi. Toplantıda, Uludağ Üniversitesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yüce, Bursa Vergi Dairesi Grup Müdürü Selim Aktaş, Yeminli Mali Müşavir Sakıp Şeker ve SGK Eski Başmüfettişi Ersin Umdu, Torba Yasa’da yapılan düzenlemeler ile ilgili sunum gerçekleştirdi.