Oyak Otomotiv ve Çimento Grubu Başkanı Celal Çağlar’ın önümüzdeki 2-3 yıl içinde Nissan ile ortak Türkiye’de bir otomobil fabrikası kurabilecekleri yönündeki açıklaması, Bursa’da yankı buldu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Nissan’ın Bursa’da yatırım yapmasını çok arzu ederiz ve yatırım için gereken desteği veririz” dedi.

Milletvekili Hüseyin Şahin, Nissan’ın Türkiye’ye yapmayı planladığı yatırım için en uygun yerin Bursa olduğunu da söyledi. Bursa’nın otomotiv sektörü için çok stratejik bir yerde olduğunu vurgulayan Vekil Şahin, “Sektörün kalbi Bursa’da atıyor. Halen 2 otomobil fabrikası olan Bursa’da çok güçlü yan sanayi kuruluşları var. Lojistik açısından çok önemli bir yere sahip olan Bursa’da birde Otomotiv Test Merkezi kurma çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Milletvekili Hüseyin Şahin, otomotiv sektörü için yan sanayiin ve vasıflı iş gücünün çok önemli olduğunu belirterek, “Bursa’da sektör çok gelişmiş durumdadır. Gerek nitelikli iş gücü, gerekse kalıp ve diğer yan sanayi kuruluşları dünya devleri için Bursa’da üretim yapmaktalar. Bursa, kurulması planlanan otomobil fabrikası için en doğru bir yer” dedi.