Vodafone Türkiye, engellilere sunulan Özel İletişim Vergisi’nde yaptığı yüzde 25’lik indirimi, Vodafone RED tarifelerinde yüzde 43’e yükseltti.

Vodafone Türkiye, engellilere yönelik tüm ürün ve hizmetlerin aynı çatı altında toplandığı Düşler Kulübü programı kapsamında, aylık sabit ücretlerinden yüzde 43 KDV ve Özel İletişim Vergisi (ÖİV) kadar indirimi engelli aboneleri için uygulamaya başladı. Vodafone Türkiye, yeni kampanya ile daha önce engellilere sunulan ve Türkiye’de bir ilk olan Özel İletişim Vergisi’nde yaptığı yüzde 25’lik indirim, Vodafone RED tarifelerinde yüzde 43’e yükseltildi. Böylece tarifelerdeki KDV ve ÖİV kadar indirimi Vodafone engelli abonelerin yerine üstlenmiş oldu.

Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel konuyla ilgili olarak, “Vodafone Türkiye olarak çifte sorumluluk anlayışıyla, ticari faaliyetlerimiz kadar sosyal sorumluluklarımızı da önceliklendiriyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı aracılığıyla, ülkemizde sosyal sorumluluk alanında fikir önderliği yapıyoruz. Sosyal hayatın olanaklarından yeterince faydalanamayan veya ekonomik hayatta varlık gösteremeyen bireylerin önündeki engelleri kaldırarak, toplumsal değişimin ve gelişimin öncüsü olma amacıyla önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bugüne kadar 3,5 milyon insana dokunduğumuz Türkiye Vodafone Vakfı’nın odak alanlarından biri engelli bireyler. Engelli olmanın, insan olma halinin doğal bir parçası olduğuna inanıyor, onları topluma kazandırmak için çalışıyor, onların hayatlarını kolaylaştıracak ürünler ve servisler hayata geçiriyoruz. Bu bakış açısıyla verdiğimiz tüm ürün, hizmet ve projelerimizi ’Düşler Kulübü’ çatısı altında topladık. Bu kapsamda Sosyal Hayata Erişilebilirlik, Ekonomiye Katılım ve Kişisel Gelişim, Teknolojiye Erişim olmak üzere 3 ana alana odaklanıyoruz. 2008 yılında engelli vatandaşlarımızı toplumla bütünleştirmek hedefiyle hayata geçirdiğimiz Düşler Akademisi çatısı altında, yaşamlarında büyük açılımlar yaratacağına inandığımız sanat gibi güçlü bir aracı kullanarak, öncelikle kendi potansiyellerinin farkına varmalarını sağladık ve bugüne kadar yaklaşık 3.500 engelli gencimizin kültür, sanat ve spor aracılığıyla sosyo-ekonomik hayata katılımlarına destek olduk. Türkiye’de ilk ve tek olan ÖİV indirim kampanyamızı da bir adım ileri taşıyarak, engelli bireylerin mobil teknolojilere erişimini daha da kolaylaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.