Vodafone dünyanın lider toptan e-ticaret portalı Alibaba.com ile Türkiye’deki işletmelerin ihracat kapasitesini artıracak iş birliğini hayata geçirdi.

Vodafone, dünyanın lider toptan e-ticaret platformu Alibaba.com ile yeni iş birliğini hayata geçirdi. Türkiye’deki şirketlerin ticaret kapasitesini artırma hedefiyle başlatılan iş ortaklığında, Alibaba.com Onaylanmış Üyelik bedeli Vodafone Red Business’li şirketlere ücretsiz sunulacak. Onaylı üyelik sayesinde şirketlerin isimleri ve ürünleri aramalarda ön sıralarda çıkacak ve potansiyel müşterileri için gerçek bir firma oldukları bizzat Alibaba.com uzmanları tarafından tescil edilecek.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, konuyla ilgili şunları söyledi: “Rekabetçi global ekonomide daha güçlü bir Türkiye için işletmelerimizin dış ticaret kapasitelerini artırmayı sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Kurumların verimliliklerine katkı sağlayan ve her sektöre dokunan teknoloji çözümleri geliştirirken, işletmelerin ihracatını artırmalarını destekliyoruz. Dünyanın en büyük e-ticaret platformu Alibaba.com’un Türkiye’de 1 milyonu aşan üyesi bulunuyor. Alibaba.com üzerinde ihracat ve ithalat yapan yerli firmalar onaylı üyelikle rekabette öne geçiyor. Vodafone olarak biz Red Business tarifelerindeki işletmelerimizin uçtan uca iletişim ihtiyaçlarını karşılarken, onların masraflarını da azaltmayı hedefliyoruz. Alibaba.com ile hayata geçirdiğimiz yeni iş birliğimizle, Red Business tarifelerindeki firmalara Alibaba.com Onaylı Üyeliği ücretsiz sunuyoruz. Ayrıca tüm kurumsal müşterilerimiz Red Business dünyasıyla tanışabilsin diye tüm Red Business tarifelerimizde yüzde 50 indirim fırsatını duyurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’deki firmaların gücüne güç katmak hedefimizle müşterilerimizi Vodafone Red Business tarifeleriyle tanışmaya davet ediyoruz.”

Alibaba.com Türkiye Ülke Müdürü Cüneyt Erpolat, gerçekleştirilen iş birliği ile görüşünde şunları söyledi: “Dünyanın lider uluslararası e-ticaret portalı Alibaba.com ve mobil iletişimin tartışmasız en önemli ve güçlü firmalarından Vodafone’un bir araya geldiği bu proje, bizleri oldukça heyecanlandırıyor. Her iki tarafın da çok büyük özveri ve kaynaklar ortaya koyarak oluşturduğu bu birliktelik, Türk şirketlerinin uluslararası alanda iş fırsatlarına açılmalarında öncü hareketlerden biri olacak. Bu iş birliği kapsamında Türk şirketleri, üstün hizmet sunan bir mobil operatörden çok uygun maliyetli iletişim hizmeti almanın yanı sıra, dünyanın en büyük ve güvenli e-ticaret platformu olan Alibaba.com’un onaylı üyeliği sayesinde sadece yerel pazarda değil dünyanın her ülkesi ile ticaret yapmaya başlayacak. Onaylı üyeliğin en büyük artısı olan firmaların gerçekliğinin tescil edilmesi, e-ticaret alanında girişimcilerimize karşılaşacakları uluslararası oyuncular karşısısında net bir avantaj sağlayacak. Güvenilirliğin yanı sıra, onaylı üyelerimiz onaylanmamış üyelerle kıyaslandığında hem arama sonuçlarında daha önde çıkacaklar hem de Alibaba.com üzerinde daha geniş imkanlarla çok daha fazla sayıda alıcı ve satıcı ile buluşacaklar. Türk girişimcilerinin tarihsel olarak ticarete olan yatkınlığı göz önüne alındığında, bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirip işlerini yerel pazardan uluslararası pazarlara güvenle taşıyacaklarına eminiz.”